– Ren galskap

Onsdag morgen i rushtiden: Ostadalsveien er en godt brukt skolevei for mange barn som skal til og fra Huseby skole. Snømasser og midlertidig parkering på begge sider av veien – og delvis på fortauet – skaper kaos. Foto: Kristine Myrlid

«De som har gitt denne tillatelsen må jo ikke ha fått med seg at det kjører semitrailere og busser ut og inn her…»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 12:18

Akersposten
Akersposten Media

RØA: De siste årene har stadig større deler av Ostadalsveien fått parkering forbudt-skilter på begge sider av veien. Den nederste delen, som går under t-banebroen ned mot lyskrysset i Sørkedalsveien, har i mange år hatt parkering forbudt.

Mandag denne uken kom det opp skilter som merket at det var lov til å parkere for dem med «særskilt tillatelse». Det er ett område på hver side av veien, med bare noen meters mellomrom, hvor det nå er lov å parkere for dem som har «særskilt tillatelse».

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Onsdag formiddag kan man se hvordan trafikken hoper seg opp selv når det ikke er rushtrafikk, fordi det bare går an å kjøre i en retning av gangen. Foto: Fredrik Eckhoff

Det tok ikke lang tid før disse plassene var fylt med parkerte biler, og tirsdag kunne Akersposten observere tilløp til kaos fordi det ikke lar seg gjøre å passere to biler samtidig forbi disse parkeringssonene. Det betyr altså at i en vei som er eneste biladkomst til og fra et område hvor det bor flere tusen mennesker, er fremkommeligheten redusert til at det kun kan kjøres i én retning av gangen.

Når det står bilister i kø på rødt lys i bunnen av bakken, er det i praksis stengt for bilene oppover Ostadalsveien.

Skarpe reaksjoner

Om Bymiljøetaten har fått mange reaksjoner på dette, vet vi ikke, men Akerspostens redaksjon kan melde om en rekke henvendelser, blant annet på e-post. Her her noen reaksjoner og innspill:

Rune Bækken skriver:

«Vet Akersposten noe om hvorfor det er gitt midlertidig parkeringstillatelse på begge sider av Ostadalsveien det T-banen krysser? I dag (tirsdag, red.anm.) har det vært ganske kaotisk der både inn og ut av veien da det blir så smalt at biler kommer knapt ut eller inn. I tillegg er det brøytet så dårlig på fortauene at det i praksis nesten ikke er noe sted å gå… De som har gitt denne tillatelsen må jo ikke ha fått med seg at det kjører semitrailere og busser ut og inn her…»

Kristine Myrlid skriver:

«De har nå satt opp skilt med «parkeringstillatelse med særskilt tillatelse» på begge sider nederst i veien her, noe som gjør at fortauet blir helt sperret! Det er hver dag massevis av skolebarn som går denne veien. I tillegg er det mye tungtransport her pga Obos sin bygging av «Røakollen» og ellers ganske trafikkert av busser og biler. Jeg har i dag ringt til Bymiljøetaten og klaget, men er redd det må skje en ulykke før det skjer noe.»

Bodil Bjønnæs skriver:

«Vet dere noe om hvorfor det er satt opp skilter nederst i Ostadalsveien med «Parkering tillatt etter særskilt tillatelse». Med manglende snørydding, skolebarn, busser og svære lastebiler opp og ned Ostadalsveien virker dette som ren galskap. Hvor skal ungene gjøre av seg?»

Venter på svar

Onsdag morgen, like før klokken 9, sendte Akersposten spørsmål til Bymiljøetaten om denne parkeringstillatelsen, og svaret kom torsdag:

Da svarte Bymiljøetaten at det er gitt tillatelse til parkering her på grunn av en filminnspilling. Siste dag for den midlertidige parkeringen er fredag 2. februar.

LES OGSÅ: Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse