ANNONSE
Annonse

Rektor og foreldre advarer mot ny ungdomsfest

FAKSIMILE: På Facebook har Persbråten-foreldre nå slått et slag for å informere og engasjere flere foreldre, slik at de forstår hva som foregår på fester i Sørkedalen.

Foreldre ved Persbråten videregående skole har sett seg grundig lei av elevfester i Sørkedalen, og nå advarer både de og skolens rektor mot ny fest på lørdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2016 kl 11:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST/SØRKEDALEN: Fyll, sex og overstadig berusede mindreårige er en gjenganger på fester som videregående-elever i Oslo vest arrangerer, og særlig fester i utleielokaler i Sørkedalen har gått over styr flere ganger og er blitt stoppet av politiet. Politiet har også flere ganger advart både ungdommer og foreldrene deres mot disse arrangementene, senest i et radiointervju på NRK sist uke.

Tidligere i høst stoppet politiet en slik fest i Sørkedalen, som var fylt med mer eller mindre myndige skoleelever fra en videregående skole i vest, og da gikk politiet ut med kraftige advarsler.

LES OGSÅ: – Vi se ungdomsfester som er rene fylleslag
– Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne

Advarer mot fest lørdag

Disse tilstandene har ført til at foreldre ved Persbråten videregående skole har dannet en åpen Facebook-gruppe som de har kalt «Engasjerte foreldre Persbråten VGS». På denne siden kommer det torsdag kveld frem at en ny fest er planlagt førstkommende lørdag. Det har ført til at både Persbråten-rektor og foreldre går ut med advarsel.

Slik lyder deler av advarselen på Facebook-siden:
«Førstkommende lørdag er det ny ungdomsfest på Elveli, noe som foreldregruppen, politiet og rektor på Persbråten advarer mot på det sterkeste. Det er mørkt, kaldt og absolutt ingen kontroll. Det skal angivelig være et russebusstreff og da vet vi av erfaring at russen også inviterer med bl.a. 1. klassejenter. Rektor har i dag sendt ut advarsel til alle foreldre på Persbråten vgs og oppfordrer foreldre til å passe ekstra godt på, spesielt ettersom ungdommen ikke alltid sier hvor de skal.»

Videre oppfordres det i samme melding om at engasjerte foreldre stiller som vakter:
«Hvis ungdommen stadig opplever at det er flust med foreldre på Elveli-festene, så kanskje det kan få dem fra å arrangere fest her – og vi kan kanskje unngå at noen ungdommer kommer ut for hendelser de absolutt ikke skal oppleve,» står det i meldingen.»

Side for engasjerte foreldre

Om Facebook-siden står det at den er «en side for foreldre til elever på videregående skoler i Oslo, som har fått nok av at ungdom får lov til å leie festlokale på Elveli i Sørkedalen. Vi har selv vært foreldrevakt og vitner til at elevfester har utartet seg til fyllefester med dop og sex i busker og kratt. Vi samarbeider med skoler og politiet og advarer alle foreldre på det sterkeste til å ikke la ungdommene sine få lov til å delta på disse festene. Og hvis de allikevel maser seg til å få lov, så kjør og hent dem. Ikke sitt i bilen, men ta dere en runde, så kanskje dere kan avverge voldtekter og vold. Vi var 8 foreldre tilstede på elevfest 28. september og var vitner til at drita 16, 17 og 18 åringer ble tatt forfra og bakfra i busker og kratt. Søte jenter med langt lyst hår, fullstendig tomme i blikket og staute karer som gjøyv løs på alle som var fulle nok. Ikke dra på hytta! Bli hjemme og sørg for at ungdommene deres ihvertfall ikke drar på fest på Elveli. Der er det absolutt ingen kontroll!»

Følg denne Facebook-gruppen her.

LES OGSÅ: – Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne

– Vi se ungdomsfester som er rene fylleslag

Flere nyheter på Akersposten.no:

Røarevyen sparker der andre står stille

Kvinne til sykehus etter påkjørsel i Røakrysset

Får ikke bygge disse husene på Røa

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse