ANNONSE
Annonse

– Regjeringen prøver seg på en frekkis

IKKE ENIG: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen mener det ikke er snakk om overkompensasjon med hensyn til lærernormen. Foto: Vidar Bakken

Inga Marte Thorkildsen (SV) er ikke umiddelbart enig i at regjeringens reviderte budsjett legger opp til overkompensasjon når det gjelder lærernormen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 11:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: - Regjeringen tilfører Oslo betydelige midler, slik at lærernormen blir overoppfylt, sier Høyres Saida Begum til Akersposten og mener at dette gir tidenes lærerløft i Oslo.

Les saken her: - Gledelig for skolene i Ullern og Vestre Aker

Vi ville vite om skolebyråd Inga Marte Thorkildsen er enig i dette.

Det blir feil

– Løser dette utfordringene Oslo kommune har hatt med å oppfylle lærernormen?

– Dette tar oss et godt stykke på vei, men ikke helt i mål, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), som er byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

– Det er gledelig at presset på regjeringen for en lærernorm på skolenivå utløser midler i revidert budsjett. Men vi lover å holde trykket på regjeringen oppe, for finansieringen fra 2019 og fremover er uklar, sier Thorkildsen og fortsetter:

Jeg ser at regjeringen kommuniserer at dette egentlig er en overkompensasjon til kommunene. Det blir feil, fordi de regner inn midler som allerede er gitt kommunene. Regjeringen prøver seg på en frekkis og fremstiller det som om 55 millioner som allerede er brukt til nye lærere i Oslo bevilges på nytt. Men disse pengene har allerede gått til å komme opp på dagens nivå for lærertetthet. Vi kan ikke bruke den samme krona to ganger, sier Thorkildsen.

Løp og søk!

Byråden mener lærernormen er svært viktig for at alle elever skal ha god oppfølging og muligheter for læring og utvikling.

– Når vil stillingene være besatt, og hvordan skal disse fordeles pr. skole?

– Lærernormen er så viktig at vi allerede i mars begynte rekrutteringen av nye lærere i Oslo. Vi kunne ikke vente på regjeringens regnestykker nå i mai. Mange er derfor allerede i ansettelsesprosess og vi ønsker alle nye lærere hjertelig velkommen til Osloskolen! Rekrutteringsbehovet er uansett svært stort, så jeg vil oppfordre alle dyktige lærere der ute: Løp og søk! Vi vil ha deg med på laget! sier Thorkildsen.

Hun opplyser at byrådet har besluttet følgende modell for fordeling av nye stillinger til skolene: Skoler som har flere lærere enn normen skal ikke miste lærere, og alle som ligger under får nye. Hver enkelt skole får tall fra Utdanningsetaten for hvor mange lærere de kan ansette

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse