ANNONSE
Annonse

Radiokjendis midt i DAB-revolusjonen

Rune Dahl fra Røa har jobbet for Høyre i rådhuset de siste årene, men før det var han en kjent radiostemme, blant annet i Radio 1 og Radio Norge. Nå satser han på radio igjen.

Etter å ha gått to skritt bak tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang de siste seks årene, gjør nå Rune Dahl-Franck fra Røa comeback på radio. Sammen med radiolegender som Vidar Lønn-Arnesen og Leif Erik Forberg blir stemmen hans å høre over hele Norge på Radio Vinyl.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 22:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: – Her skal vi kose oss med gamle slagere fra 50- 60- og 70-tallet, forteller Dahl, som er glad for å være tilbake i eteren.

– Jeg var egentlig ikke klar over hvor mye jeg hadde savnet det før jeg fikk telefonen med spørsmål om jeg ville bli med på Vinyl-prosjektet.

Fabians høyre hånd

De siste årene har Rune Dahl, som har Rune Dahl-Franck som sitt fulle navn, jobbet som Fabian Stangs nærmeste rådgiver. De to jobbet sammen helt til Stang måtte levere fra seg ordførerkjedet til Marianne Borgen. Han har imidlertid blitt værende på rådhuset og jobber nå som rådgiver for Høyres bystyregruppe.

Rune Dahl klar for radio igjen.


– Radiojobben blir for meg et frikvarter og en gyllen hobby som blir noe helt annet en politikkens harde virkelighet, sier Dahl.

Bak Radio Vinyl står Bauer Media, som også driver kanaler som Radio Norge, Radio Rock og Norsk Pop. Rune kan forstå at folk synes det er litt stress at FM-båndet nå skal slukkes og at det fremover er DAB som gjelder.

– På FM-båndet var det bare plass til fem rikskanaler. Med DAB får man opptil 30 ulike kanaler, der Radio Vinyl blir én. Jeg håper at folk ser at de nå får et mye bedre og bredere tilbud og blir med radio videre, sier han.

Radiokjendis

Rune Dahl-Franck er en dreven radiomann som fikk være med på oppturen i kommersiell lokalradio etter kanal-frisleppet på 1980-tallet, er han først ble kjent i Radio 1. Han var senere mange år i Kanal 24 og Radio Norge. Nå får han også ta del i en ny radiorevolusjon.

– Jeg kan i alle fall love at jeg skal gjøre mitt ytterste for å få lytterne til å trives, sier han med sitt karakteristiske smil.

Les også:
Derfor blir det ikke skolerevy på Persbråten

Ullern-elever fant eldre-nisje

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

Rekordjulehandel på CC Vest

Følg Akersposten på Facebook her

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse