Prøvde å hjelpe forkomment rådyr – så angrep bikkja

Sørkedalen og marka er full av snø. Det skaper vanskelige forhold for dyr, særlig dem som sliter med å bevege seg raskt i dyp snø. Onsdag ble et rådyr angrepet av hund igjen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff

De ville gjerne hjelpe et slitent rådyr opp fra grøfta ved skisporet i Sørkedalen. Like etter gikk det veldig galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2018 kl 15:46

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN: Det har vært skrevet mye om båndtvang i det siste, et tema som diskuteres mye i kommentarfelter og på ulike sosiale medier. Båndtvangen er klar. Likevel opplever mange at hundeeiere lar hundene sine løpe løse mens de er på tur.

Denne triste hendelsen onsdag i Sørkedalen skjedde riktignok med en hund som var i bånd. Meldingen som Anders Thjømøe, tidligere Røa-beboer, la ut på sin Facebook-side, gir likevel grunn til å tenke seg om et par ganger når man er på tur med sin(e) kjæledegge(r) i marka.

Her er meldingen Thjømøe la ut på sin Facebook-side torsdag:

«TIL ALLE UANSVARLIGE HUNDE-EIERE: Min datter og hennes samboer var på vei til Sørkedalen igår for en hyggelig ski tur. Det ble ikke sånn.... På vei til skituren ser de et forkomment rådyr i grøften ved skisporet. De prøver å få rådyret opp av grøften å inn på skisporet, hvor det er enklere for dyret å reise seg. Etter en stund reiser rådyret seg. Da kommer de ei dame med en stor hund i lang trekk-sele. Hunden angriper rådyret å knekker et ben på rådyret. Hundeeieren fikk ikke kontroll på hunden, så samboeren til min datter grep inn, men da var det for sent for rådyret. Min datter tar kontakt med viltnemda, som kom å fikk slutt på rådyrets lidelser.

Før han kom, stakk kvinnen med hunden av. Etter at rådyret var avlivet, kom det en del mennesker til. Blant dem en person med hund som gikk løst. Hunden fulgte sine instinkter å løp frem til det døde rådyret. Hvem eier denne hunden sa karen fra viltnemda? En beskjemmet person kom frem etter noe nøling ( tror han lærte leksa si)

Moralen må være å overholde båndtvang. Tenke gjennom snøforhold for vilt. Å sist å ikke minst HA KONTROLL OVER HUNDEN DIN.
Heldigvis er de fleste hunde-eiere flinke med hunden(e) sin(e).»

LES OGSÅ: Båndtvang i marka nå

CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse