– Protest, ikke guttestreker eller fyllerør

Noen har blant annet kastet stein gjennom drivhuset på Voksen nærmiljøhage natt til lørdag. Foto: Privat

Nyetablerte Voksen nærmiljøhage er blitt utsatt for hærverk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2017 kl 10:41

Akersposten
Akersposten Media

VOKSEN: Voksen nærmiljøhage er nyetablert denne våren og ligger på et 10 mål stort område ved siden av Voksen kirke. Nærmiljøhagen er delt i to, der den ene delen er delt opp i parsellhager som leies av privatpersoner for sesongen. Den andre delen er en felleshage der alle kan hjelpe til, møtes og dyrke i fellesskap.

Se bildet større

Skiltet er sterkt preget av steinkasting.

Så langt har innsatsen og engasjementet vært upåklagelig, og bare en stadig tilbakevendende vinter har skapt litt ekstra utfordringer. Helt til i natt, natt til lørdag 20. mai. Da har nærmiljøhagen hatt besøk av noen som tydelig ikke setter pris på at det åpne området nå er tatt i bruk.

– Protest, ikke guttestreker eller fyllerør

Prosjektleder Pernille Leivestad skriver i en epost til Akersposten.no lørdag formiddag at det har vært utført hærverk i løpet av natten:

– Hærverket som ble utført i går kveld virker som en bevisst handling gjort i protest, ikke guttestreker eller fyllerør.
Vedkommende har kastet tre store steiner på skiltet som henger på porten slik at det har blitt ødelagt. Han eller hun har også åpnet porten, gått inn og kastet en stein gjennom drivhuset for så å lukke porten etter seg på vei ut, skriver Leivestad.

Hun forteller at en meget sint og hissig, person ble observert av de som monterte gjerdet, tidligere denne uken.

– Denne personen trampet i harnisk gjennom nærmiljøhagen og ned til drivhuset og tok bilder av stedet, skriver hun til Akersposten.no.

Leivestad påpeker at viltgjerdet er satt opp for å holde rådyr unna grønnsaker og annet som dyrkes.

– Nærmiljøhagen skal være en åpen og inkluderende møteplass. Viltgjerdet er satt opp for å holde dyr, ikke mennesker, ute. Alle to-beinte er hjertelig velkomne inn! sier hun. – Vi i foreningen håper nærmiljøet kan være med å verne om hagen slik at slike ting ikke skjer igjen. Vedkommende, som er så frustrert, inviteres gjerne inn på kaffe og vennskapelig prat slik at vi kan få en forståelse for protesten.

– Godt stykke arbeid

Foruten hærverket kan Leivestad melde om at det har vært mye aktiviteter i hagen og et enormt engasjement blant parselldyrkere og frivillige. Et godt stykke arbeid har blitt utført i felleskap av tilsammen oppimot 200 personer.

– Skolebarn har vært på skolehagekurs og frivillige har snekret, gravd, plukket stein og kost seg på tunet til sent på kveld. Det er mange små og store som har fått tilhørighet til nærmiljøhagen allerede, og nysgjerrige forbipasserende har vært udelt positive til tiltaket. En berikelse for nærmiljøet hevder mange og det setter vi i foreningen stor pris på ettersom det jo var hovedformålet med prosjektet, sier hun.

Se bildet større

Noen har tråkket rundt, neppe for å bedre levekårene for grønnsaker og planter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse