Portugisisk glød på Ullern kultursenter

SKAPTE VARME: Noa varmet et fullsatt Café Uller på Stoppestedet. Foto: Bjørg Duve

Sydlandske rytmer fylte Café Uller på Stoppestedet da portugisiske Noa tok publikum med storm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 19:55

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

SAMSPILL: Publikum fikk også gleden av å oppleve samspill mellom Noa og en av kultursenterets faste konsertleverandører, Olaf Kran. Foto: Bjørg Duve

LILLEAKER: Portugisiske Noa tok igjen publikum med storm med sin sang og musikk på Ullern kultursenter sist fredag.Hun er musiker og spiller fiolin og synger alt fra portugisisk fado, bossanova, samba og portugisisk folkemusikk.

Lidenskap

Det var fullsatt på Café Uller på Stoppestedet under den tradisjonelle cafékonserten. Noa fikk trauste nordmenn til å leve seg inn i sydlandske rytmer og lidenskap. I tillegg til portugisisk sang og vakker fiolin, fikk publikum også gleden av å oppleve samspill mellom Noa og en av kultursenterets faste konsertleverandører, Olaf Kran. Det var første gang de to opptrådte sammen. De leverte to brasilianske samba-sanger, som smittet over på publikum.

Kulturleder Carina Dybdahl og dansepartner Luís Bamond overrasket forsamlingen med den brasilianske pardansen Forró. Dansen, som kommer fra Nordøst-Brasil, fenget publikum.

Se bildet større

OPPVISNING: Kulturleder Carina Dybdahl og Luís Bamond i den brasilianske pardansen Forró. Foto: Bjørg Duve

Dette var andre gang Noa opptrådte på Stoppestedet. Forsamlingen ser allerede fram til neste gang hun får anledning til å gi en ny konsert på Ullern kultursenter.

Thor Heyerdahl jr.

Onsdag 21. september kommer Thor Heyerdahl jr. til Ullern kultursenter, hvor han skal snakke om «I og utenfor min fars fotspor».

- Det blir en fotokavalkade over mitt voksne liv, sier Thor Heyerdahl jr. til Akersposten.

Lysbildene viser hans oppvekst samt hans samarbeid med faren – eventyreren og leder av Kon-Tiki-ekspedisjonen. Sønnen har i en årrekke vært styreleder for Kon-Tiki-museet på Bygdøy.

Thor Heyerdahl jr., som er født og oppvokst på Lillehammer, snakker også meget varmt om sin mor.

– Jeg var kanskje mer stolt av henne.

Pappa Thor, som var født i Larvik og hadde dragning til sjøen, hadde vannskrekk. Sønnen Thor er derfor født i innlandet. Begge hadde de havet som arbeidsplass. Heyerdahl jr. var i sitt yrkesaktive liv ansatt ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Marine pattedyr var hans felt.

– Først og fremst isbjørn og hval, sier marinbiolog Thor Heyerdahl jr., som så absolutt har hatt sin egen karriere samtidig som han har arbeidet sammen med faren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse