Politiet stengte romleir grytidlig

GRYTIDLIG: Etter opprydding var det tid for ID-kontroll fra politiets side. Foto: Vidar Bakken

Den omtalte leiren ved Zinober i Sørkedalen ble stengt fra klokken 04.30 i dag tidlig. Beboerne måtte rydde opp etter seg før de fikk forlate området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2016 kl 09:33

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

NOE DEBATT: Det ble litt debatt i forbindelse med en bil som politiet ville taue vekk. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

GRUNDIG: Det ble en grundig sjekk av alle personer. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

MYNDIG RUSKENLEDER: Wenche Asgrimplass ledet sitt mannskap med stor autoritet. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

GIKK BRA: Etatsleder Gerd Robsahm Kjørven og Vigdis Johansen i Bypatruljen ser at avviklingen av leiren går greit. Foto: Vidar Bakken

ZINOBER/SØRKEDALEN: Sammen med Rusken og Bypatruljen fra Bymiljøetaten, slo politiet til grytidlig onsdag morgen mot leiren ved Sørkedalselven. Et femtitalls morgentrette mennesker, fordelt på 16 biler og diverse telt, fikk utdelt søppelsekker med klar beskjed om at ingen fikk forlate stedet før området var ryddet. Menn som ville overlate søppelsekken til sin kone, fikk utrykkelig beskjed om at dette også var mannens oppgave. Dette falt nok noen tungt for brystet.

ID-kontroll

En av politiets biler sperret utkjørselen, mens hver enkelt passasjers ID ble kontrollert. Etter det ble en og en bil sluppet ut. Høflig men bestemt ble hver enkelt gjort oppmerksom på at det var forbudt å slå leir på stedet. Det ble vist til skiltingen på stedet hvor det utrykkelig står at det ikke er tillatt å overnatte på stedet og at det i Oslo ikke er tillatt å overnatte i eller utenfor kjøretøy uten skriftlig tillatelse fra grunneier. Samtlige fikk også informasjon om steder i nærheten hvor det var tillatt å overnatte, som for eksempel Bogstad camping.

Les også: - Det verste er avføringen

Myndig leder

Da det så ut til at det meste var ryddet, ble det oppdaget et stort forråd med ulike ting under broen. "Sjefen" for leiren fikk beskjed om at dette måtte ryddes uten at det førte til noen umiddelbar virkning. En myndig leder av Ruskenpatruljen, Wenche Asgrimsplass, ga sammen med politiet beskjed om at ingen slapp ut før det siste var ryddet. Leirsjefen fikk kommandert ut mannskap til å rydde det siste.

– Nå har vi fått tatt det meste. Vi er veldig bevisste på at mennene også skal delta i oppryddingen, sier Asgrimsplass, som er vant til denne type aksjoner.

– Dette er en relativt stor leir. Ellers er det mange mindre leire rundt i forskjellige skogholt i Oslo-området. Dette er er noe vi er vant til å takle, sier Asgrimsplass.

Les også: Må avlyse kamper på grunn av søppel og dritt

Imponert

Etatsleder i Bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven, er godt fornøyd med det hun ser av sine medarbeidere.

– Jeg er med mine medarbeidere på ulike tider av døgnet. Det er viktig og nyttig å se medarbeiderne i felten. Jeg er imponert over hvor ryddig og ordentlig de opererer, sier Kjørven.

Fagkonsulent i Bypatruljen, Vigdis Johansen, berømmer samarbeidet med politiet.

– Vi er mye ute i bybildet og spiller på lag med politiet. Vi har helet tiden et nært og godt samarbeid med politiet, sier Johansen.

Bortsett fra noen små hissige debatter og at det var en person som det ble registrert utvisningssak på, gikk det hele stille og rolig for seg. Cirka klokken 06.00 var leiren ryddet.

FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

7-Elevens dager på Røa er talte

– Røatunnel har hovedprioritet

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse