ANNONSE
Annonse

Politiet måtte ordne opp på Smestad

Svane på avveie. Foto: Privat

Politiets og brannvesenets oppgaver er varierte, som man fikk et eksempel på Smestad søndag formiddag. Det gikk til slutt fint, da svanene til slutt ble ført tilbake til riktig dam!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2016 kl 23:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SMESTAD: Det er ikke første gang politiet melder om fugler som tar en avstikker. Særlig ved Smestaddammen er dette litt kritisk, ettersom den idylliske dammen har flere trafikkerte veier i sin nærhet. Søndag skjedde det igjen, og politiet ordnet opp:

Fra Smestaddammen hadde både svaner og gjess kommet helt på avveie og skapte trafikkproblemer søndag. Her er de geleidet tilbake i sin rette omgivelser. Foto: Politiet


"Ved Smestaddammen måtte patrulje hjelpe noen svaner og gjess tilbake til dammen. De hadde rotet seg langt vekk og hindret trafikken i omr.,» twitret politiet søndag like før klokken 12.

Som vi ser på bildet er politiet fornuftig utstyrt når store fugler skal dirigeres.

Fra en leser får vi senere flere opplysninger om hva som skjedde. Beathe Schieldrop forteller at det var Brann- og redningsetaten som løste floken til slutt.

Til riktig dam

– Vi startet med å hjelpe politiet med svaneunger som reket rundt i trafikken, og fikk dem kvikt ned til Smestaddammen. Kjempetabbe, skriver Schieldrop i en melding til Akersposten.no. Der bor det nemlig en svanefamilie, som hun betegner som "morderisk".
– Så de jaget sporenstreks den ene ned i et lite juv i bekken, hvor den ble sittende fast, og den andre ble brutalt jaget rundt og bitt og hundset. Til sist la den seg skjelvende i sivet..., skriver hun.

Staute brannmenn ordnet opp, sammen med lokalbefolkning og politi. Foto: Privat


– Ved hjelp av ringmerket fant vi etter hvert ut at de egentlig bodde i Holmendammen.

Det ble en telefon til Brann- og redningsetaten, som stilte opp med to biler og åtte mann, og fikk fanget dem med håven.

– Vi tok den ene i bagasjerommet i vår bil, mens brannvesenets bil 21 tok den andre. Nå er familien samlet. Det fikk hvertfall en lykkelig slutt, avslutter Beathe Schieldrop.

LES OGSÅ: Nye Hovseterhjemmet kan få champagnebar og lokal kunst

Hovseter: Ranet Narvesen med kniv

"Noen fare for tallrike klynger med ruvende høyhus er det ikke"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse