Pass opp for lokkemenn

LOKKEMENN: Barna blir advart mot å bli med fremmede. Foto: Arrangert

Det er meldt om flere forsøk på å lokke mindre barn inn i biler i områdene rundt Bogstad skole og Huseby skole. Det er såkalte lokkemenn, som bruker forskjellige midler for å lokke barn inn i bilene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2016 kl 15:17

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: Det er rapportert en lokkeepisode på Bogstad forrige uke. En mann med en svart varebil forsøkte å lokke en gutt mot bilen. Han tok tak i gutten, men gutten klarte å rive seg løs og kom seg unna. Foreldrene har meldt forholdet til politiet, og politiet har fulgt opp saken.

Bløffet om henting

På vei hjem fra Huseby skole en ettermiddag for noen uker siden ble en gutt stoppet av en fremmed mann. Mannen sa at moren til gutten hadde bedt ham om å hente vedkommende på skolen. Gutten trodde ikke på mannen og gikk videre. En jente i samme nabolag, skal ha opplevd det samme.

Lokketilfellene har skjedd utenom skoletid og utenfor skolens område.

Snakker med barna

Skole og FAU ved de to skolene har oppfordret foreldre til å snakke med barna om hvordan man skal forholde seg til voksne som kommer med tilbud om å kjøre barna hjem eller andre forsøk på lokking.

Rektor ved Huseby skole, Kathrine Wegge, mener at det ikke er grunn til å få panikk, men at det er riktig at rektor sammen med FAU har informert foreldrene ved skolen.

– Lærere og foreldre er informert om hendelsene for et par uker siden. Det har ikke gjentatt seg. Politiet er informert om det som har skjedd, og forldrene oppdrar barna til ikke å bli med fremmede, sier Wegge.

Flere nyheter på Akersposten.no:

To satt fast i fiskesnøre – reddet av redningsskøyte

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse