ANNONSE
Annonse

Pannekaker til dem som virkelig trenger det

Pannekakejentene er i gang, (fra v.) superpannekake Vivien Barabas, pannekakeboss Yasmin Osee Aakre og gladpannekake Amanda S. Borges. Fotos: Privat

Pannekakejentene viser seg for aller første gang torsdag, blant annet på Karl Johan. Røa-kvinnen Yasmin Osee Aakre står bak organisasjonen som skal hjelpe vanskeligstilte, blant andre rusavhengige og hjemløse, i Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2016 kl 20:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Aakre står i spissen for Pannekakejentene, organisasjonen som har som formål å dele ut mat og drikke til trengende i Oslos gater, samtidig som pannekakejentene sprer glede og skaper fellesskap rundt seg.

– Pannekakejentene kommer også til å selge mat og drikke til inntekt for organisasjonen, sier Aakre. Damen fra Røa er gründer og eier av den nyetablerte organisasjonen. Hun har med seg to kollegaer, Amanda S. Borges og Vivien Barabas.

Missekonkurranse og veldedighet

Yasmin Osee Aakre, som vi har skrevet om her på Akersposten.no fordi hun i disse dager forbereder seg til finalen i Miss Norway, har planlagt denne organisasjonen lenge.

– Jeg har alltid ønsket å bli min egen sjef, starte noe nytt og hjelpe mennesker. Det har i tillegg alltid vært en liten gründer i meg, og nå er jeg klar for å gjøre noe positivt for andre rundt meg. Pannekakejentene er min måte å bidra med noe til samfunnet på, sier hun til Akersposten.no.

Aakre var student for to år siden, har jobbet som assisterende butikksjef og butikksjef fra begynnelsen av 2015 og frem til i dag. Nå har hun en bachelor og ledererfaring,

– Jeg har jobbet med mat og service i butikk i snart 10 år. Dette er noe jeg tar med meg inn i bedriften. Vi skal lage god mat med et smil, sier hun.

Ulike rutiner for mat

– Jeg har jobbet i ulike butikker og kiosker, noen med bra kontroll på matproduksjon og salg, og andre med alt for mye mat som ble kastet, sier Røa-kvinnen, som også har vært borti butikker som sendte mat som blev til overs til griser, eller som kastet det rett i søpla.

– En annen butikk jeg jobbet i, ga maten bort til Kirkens Bymisjon. Den butikken jeg jobber i dag, Flavours Food Market, har en ordning med Too Good To Go, som går ut på at kunder kan kjøpe til overs mat via denne TGTG-appen for en billig penge og komme å hente maten innen stengetid. Det er en kjempefin ordning må jeg si! sier hun.

Som finalist i Miss Norway 2016, står også veldedighet i fokus.

– Konkurransen har vært med på å pushe med til å yte mer av meg selv og drømme stort, sier hun.

– Er dere inspirert av Vaffelgutta, som deler ut vafler på gaten i Oslo til dem som virkelig trenger mat og oppmuntring?

– Ja, jeg er inspirert av både Vaffelgutta, Too Good To Go, andre veldedighetsorganisasjoner og Miss Norway, sier hun.

Viktige sponsorer

– Hvordan skal virksomheten finansieres?

– Vi har nå to sponsorer, men vi trenger flere. Cloudnames har sponset oss med en hjemmeside, og Alicegroup AS har donert et pengebeløp, som hjelper oss godt i gang med pannekakeproduksjonen, sier Aakre, som sier at trenger all støtten de kan få.

– For øyeblikket ringer vi rundt og sender mail til leverandører og butikker om støtte. Både et pengebeløp, mat og drikke tar vi gladelig imot, sier hun.

– Hva vil donasjoner og pannekake inntekten gå til?

– Alt vil gå til de trengende, drikke- og matproduksjon og arrangementer. Organisasjonens penger vil ikke bli brukt til planleggingen av arrangementer. Det er det de engasjerte pannekakejentene som stiller opp med, men inntekten kan gå med til for eksempel leie av lokale, telt og så videre.

Onsdag braker det løs

Det første arrangement til Pannekakejentene er allerede torsdag 28. juli.

– Arrangementet vil foregå i Karl Johans gate juli fra klokken 16, hvor folk vil finne oss med pannekakeuniform. Arrangementet blir til fots. vi vil dele ut mat og drikke. Andre frivillige pannekakejenter vil gå å spre glede i gaten ved å smile, dele ut klistremerker og så videre. Og så klart pannekaker, sier hun.

– Under arrangementet vil vi også gladelig slå av en prat med forbipasserende og informere om hvem vi er og hva vært formål er, sier Røa-kvinnen, som sier at dem som er interesserte i hjelpe til frivillig, kan finne mer informasjon på pannekakejentene.no, eller på Facebook-siden deres.

Finalist lørdag

Og midt oppi pannekakelanseringen lader Yasmin Osee Aakre opp til den store finalen i Miss Norway, som går av stabelen førstkommende lørdag, 30. juli. Her er hun én av 15 finalister, som kjemper om tittelen og mulighet til å representere Norge i den internasjonale Miss Universe-finalen.

LES OGSÅ: Finalenerver og pannekaker for Yasmin

LES OGSÅ:

Susanne overrasket av trapp på Røa, knuste albuene

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse