– På grensen til miljøkriminalitet

Parkeringsplassen i Styggedalen i Sørkedalen fylles med skitten snø i disse dager. Dermed er det et langt mindre egnet sted som fristed for hunder. Foto: Fredrik Eckhoff

Når det nå kreves at parkeringsplassen i Styggedalen, et av svært få friområder for hund i disse båndtvangtider, må ryddes for dumpet snø, støttes kravet fullt ut fra Vestre Aker-politiker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2018 kl 17:34

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN/BOGSTAD: Den siste ukens bortkjøring av Oslo snø har ført til store deponier en rekke steder i marka. Fra blant annet Sørkedalen og Tryvann har det kommet meldinger om at Bymiljøeaten har tatt i bruk store parkeringsplasser for å lagre mer eller mindre skitten snø.

– Det hender at snø blir lagt midlertidig på parkeringsplasser o.l. før den kjøres videre til deponi. Med den mengden snø som nå håndteres kan det ta litt tid før snøen blir flyttet fra midlertidig oppbevaring.

Det sa Bymiljøetatens vaktsjef Line Holand til Akersposten tidligere denne uken.

Ber etaten fjerne snøen

Det har kommet en rekke reaksjoner på at store mengder snø dumpes på og ved parkeringsplasser innenfor markagrensen. Det er bekymring for at snøen skal forurense, mens andre er frustrerte over plassen som tas opp.

Det siste er Steinar Sværen opptatt av. Han er styreleder i Norsk Retrieverklubb avd. Oslo og omegn, og han har nå skrevet en epost til en rekke bystyremedlemmer, der han påpeker at «på grunn av ekstraordinær båndtvang er det nå et stort ønske og behov for å bruke Oslos hundelufteområder til å la hunder mosjonere, og til å trene med dem. Men for en uke siden ble parkeringsplassen og området som er regulert til friområde for hund i Styggedalen ved Bogstadvannet tatt i bruk som snødeponi.»

Sværen skriver videre at han er klar over at det er en «ekstremt vanskelig situasjon for Oslo kommune med all snøen som har falt i vinter, men vi reagerer på at et område der kommunen for få år siden fikk avslag på ønsket om unntak fra Markaloven for å kunne bruke til snødeponi nå likevel er tatt i bruk som nettopp det.»

Han fortsetter:
«Hele parkeringsplassen er fylt opp med snø, grå av grus og muligens annen forurensing. Nesten hele området som er regulert til friområde er omkranset av snø, og slik vi forstår det kan det bli fylt opp med mer snø – og det er ikke trygt å parkere og oppholde seg for folk eller hunder på friområdet."

På vegne av alle som ønsker å trygge viltet denne vanskelige vinteren ber vi derfor om at snødeponiet umiddelbart stenges, og snøen fjernes.»

Får umiddelbar støtte

Nestleder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Terje Bjøro (V), er raskt ute med å støtte Steinar Sværen. Han legger ikke noe imellom i sitt svar til Sværen. Dette svarer Bjøro blant annet:

«Å hastelegge forurenset sne ved Bogstadvannet, på Tryvann osv, grenser mot miljøkriminalitet. Vi husker godt at alt av sne ble kjørt ned til fjorden som ble forurenset blant annet av PVC. Rensebåten man fikk for noen år siden, tar bare en liten del. Nå virker BYM helt desperat. Ber gode krefter umiddelbart om å reagere.»

LES OGSÅ: P-plasser i marka flyttes opp med skitten bysnø

– Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

- Bruker villaveier for å gjennomføre et umulig prosjekt

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse