P-plasser i marka fylles opp med skitten bysnø

Hele den store parkeringsplassen mellom badeplassen og Bogstad Gård er onsdag fylt med mer eller mindre skitten snø. Midlertidig, mener Bymiljøetaten. Foto: Fredrik Eckhoff

Nå fylles parkeringsplasser i Sørkedalen og ved Tryvann – godt innenfor markagrensen – opp med forurenset snø fra byens veier og gater. – Midlertidig, mener etaten. Per-Trygve Hoff (H) er tvilende til om denne snøen fjernes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2018 kl 16:10

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Nattlig dumping av snø ved Tryvann. Foto: Per-Trygve Hoff

SØRKEDALEN/BOGSTAD: Akersposten har de siste dagene fått flere henvendelser fra sørkedøler som lurer på hvorfor det nå deponeres store mengder snø flere steder innover i Sørkedalen – innenfor markagrensen.

Fyller opp parkeringsplasser

To steder nevnes spesielt, og det er parkeringsplassen ved den gamle hoppbakken i Styggedalen, som ligger bare noen hundre meter innenfor Bogstad Gård, men på den andre siden av Sørkedalsveien.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Gjennom Røa-krysset går det en jevn strøm lastebillass med snø innover mot Sørkedalen. Foto: Fredrik Eckhoff

Det andre dumpestedet er på den store parkeringsplassen som ligger midt i mellom svingen ved badeplassen og Bogstad Gård.

Når Akersposten tar en titt onsdag formiddag, er denne parkeringsplassen nå helt fylt med snø i flere meters høyde – som bildet viser. I Styggedalen er det også store mengder mer eller mindre skitten snø i store hauger.

Fra Akerspostens vinduer ved Røa-krysset har vi de siste dagene observert en rekke lastebiler fulle med snø på vei oppover Vækerøveien og Sørkedalsveien.

– Midlertidig

Når vi kontakter Bymiljøetaten og spør hvorfor disse parkeringsplassene nå brukes, får vi dette svaret fra vaktsjef Line Holand.

– Det hender at snø blir lagt midlertidig på parkeringsplasser o.l. før den kjøres videre til deponi. Med den mengden snø som nå håndteres kan det ta litt tid før snøen blir flyttet fra midlertidig oppbevaring.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Slik ser det ut i Styggedalen onsdag.

– Gigantiske snøhauger

Også andre steder innenfor markagrensen dumpes det snø i disse dager. Opp mot Tryvann lages det deponier flere steder, og Høyre-politiker Per-Trygve Hoff, medlem av Samferdsels- og miljøkomiteen i bystyret, har engasjert seg i temaet.

– Det ligger gigantiske snøhauger på flere av parkeringsplassene opp mot Tryvann. På den store parkeringsplassen øverst ligger det nå ut fra kanten et fjell med snø. Det er jo en bratt skråning, så der må det være mye snø, sier Hoff til Akersposten.

– Den snøen er skitten, tilføyer han.

– Jeg har hisset meg skikkelig opp over dette. Jeg skjønner at det er vanskelig, men det er en skandale at det ikke er forberedt bedre hvordan snøen skal håndteres, sier han.

Har reagert før

Det er ikke første gang han tar opp dette problemet. I 2011 tok han bilder av hvordan det så ut ved Øvreseter, like nedenfor Tryvann, da våren kom, og resultatene av snødumping av skitten snø kom til syne. Han tok den gang opp problemet med byråd Jøran Kallmyr (Frp) – og Akersposten skrev artikkel om dette.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Dette bildet tok Per-Trygve Hoff i 2011, etter at snøen hadde gått ved Øvreseter – resultat av snødumping.

– Jeg trodde etaten hadde lært etter at dette ble tatt opp i 2011. Det er ikke lov å deponere snø i marka, sier Hoff, som nå har sendt et brev til Fylkesmannen, hvor han blant annet spør om det er søknadspliktig å dumpe snø innenfor markagrensen på denne måten. Han har ikke fått svar ennå.

– Fra etaten sies det at dumpingen er midlertidig, før det skal kjøres til andre deponier. Hva tenker du om det?

– Vi får håpe det er midlertidig. Men at de kjører snøen opp til toppen av Tryvann med store dieselbiler, høres ikke ut som den mest miljøvennlige måten å gjøre det på. Det er jo dessuten helt umulig å rense området for skitten snø når de spres ut i naturen utenfor pakeringsplassene, sier han.

Så gjenstår det å se hva som menes med «midlertidig» – om vårsolen sørger for at snøen smelter og at eventuell forurensing for eksempel renner i retning Bogstadvannet – eller om etaten fjerner snøen og kjører den dit den egentlig skal før den tid.

Les også:

– Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

- Bruker villaveier for å gjennomføre et umulig prosjekt

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse