Oslo-påske for barna

Den norske opera viser "De tre superdamene" for barn den 25. og 27. mars. Foto: Lars Bryngelsson

Ingen grunn til å sitte hjemme. Mye skjer i Oslo i påsken, hvis du vil gjøre annet enn å stå på ski i Tryvann eller langrenn i marka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2016 kl 11:01

Akersposten
Akersposten Media

Tryvann skisenter har oppe alle dager i påsken.

Doktor Proktors tidsbadekar spilles på Oslo Nye Centralteatret lørdag 19. mars, klokken 15.00. Billetter kan bestilles her

Annes dukketeater i Frognerparken spiller Molefonken, lørdag 19. mars og søndag 20. mars, begge dager klokken 13.00, for de aller minste barna fra 1 - 6 år. Forestillingen er om bamsen Molefonken som har skadet seg, men får god hjelp av alle vennene sine. Se mer om forestillingen på teatrets nettside.

Barnas Cinematek har flere visninger for barn lørdag 19. mars og søndag 20. mars. Se hjemmeside.

Norsk Teknisk museum
har åpent alle dager gjennom hele påskeferien, 19. – 28. mars fra klokken 11.00 – 18.00. Temaet er Dataspillpåske, hvor du får mulighet til å teste mer enn 100 spill fra 1972 til i dag. Klokken 14.00 – 15.00 hver dag er det E-sport, en kombinasjon mellom sport og dataspill. Det er mye mer på programmet. Billetter kjøpes på stedet. Se museets nettside:

Folkemuseet er det som som vanlig fullt påskeprogram hele skoleferien fra klokken 11.00 -16.00. Tradisjonell maling av påskeegg hører med. Besøk pannekakeverkstedet og ikke minst vær med å løse en skummel påskekrim, Mordet på Sølv-Tollef. Billetter kjøpes på stedet. Mer om det som skjer på folkemuseet:

Guidet, historisk vandring for barn i Kvadraturen rekker du lørdag 19. mars klokken 12.00. Her blir du kjent med gamle dager i byen du vet lite om. Fangehullene, offentlige avstraffelser på torget og ikke minst skarpretteren blir du kjent med. Barneasylet du får høre om er ikke bare hyggelig og historien om den berømte røveren Ole Høiland er spennende. Du får også oppleve hvordan livet var på Akershus festning. Billetter kan kjøpes kontant på stedet eller på nett.

Lørdag 19. mars, klokken 12.00 – 15.00, er det gratis kunstverksted for barn i Atelier Felix i Kunstnernes Hus.

Utstillingen på DogA – Norsk Design og Arkitektsenter heter «Barn ingen adgang» og tar for seg barn, byutvikling og hva,hvem som bestemmer hvordan byen vår blir til. Det hele er spennende visualisert. Det er åpent lørdag 19. og søndag 20 mars, klokken 12.00 – 17.00.

Lørdag 19 .mars, klokken 12.30 – 14.00, kan barna komme til Nationaltheatres publikumsfoajé. Nationaltheatret inviterer til teaterlek i påskeferien. Barna kan kle seg ut i ekte teaterkostymer, få ansiktsmaling og lage sine egne hareører. Det blir fortellerstund, sang, musikk og morsomme påskeaktiviteter. Billetter kan kjøpes her.

Popsentereti Trondheimsveien 2, bygg T, ønsker barna velkommen til Feriepop søndag 20., tirsdag 22. og onsdag 23. mars. Hva har påskeharen gjemt rundt i museet. Blir det musikk av det? Bli med på påskeeggjakt, musikklek, påskenøtter og påskedisco. Se hjemmeside for mer om Feriepop.

I Mathallen i Maridalsveien 17A blir det påskeverksted med blant annet maling av egg, den 23., 24. og 25. mars. Det skjer klokken 12.00 – 16.00 og er gratis.

Nobels fredssenter har gjennom hele skoleferien utstillingen «Syria er mitt eneste hjem, der syriske flyktningebarn med sine egne ord og bilder forteller om livet i provisoriske teltleire i Libanon, og om hva de savner fra livet før krigen. På fredssenteret er det også en egen barneaktivitetsløype i påsken. Se mer på fredssenterets nettside.

Den norske opera viser forestilling for barn, «De tre superdamene», 25. og 27. mars. Med to forestillinger begge dager. Bli kjent med operaheltinnene Rosina, Pamina og Norina som oppdager sine sanglige superkrefter gjennom konkurransen om jobben som superdame. Norina synger superlyst, Pamina synger supervakkert og Rosina synger superfort!Musikken i forestillingen er hentet fra kjente operaer som Carmen, Tryllefløyten og Hans og Grete, og alle snakker og synger på norsk. Les mer på operaens nettside.
Den norske opera har også familieomvisning gjennom påsken.

Lørdag 26. mars er det guidet tur for barn med spøkelser, troll, drager, hekser og klostermord i gamlebyen som grøssende temaer. Det starter klokken 12.00 på St: Hallvards plass og billetter kan kjøpes kontant på stedet eller på nett.

På Akershus festning kan du oppleve et skikkelig påskegrøss 26., 27. og 28. mars, alle dager klokken 13.00 og 14.00. Besøkssenteret på Akershus festning inviterer til en vandring på festningsområdet der du får høre historier om slaveri, stortingsløver, mestertyver, spektakulære ran og rømninger og gale mordere. Oppmøte og billettsalg på Besøkssenteret. Anbefalt for barn over ti år.

Vil du ta med barna på båttur, så går Bygdøyfergen allerede nå fra Rådhusbrygge 3 til museene på Bygdøy. Avganger er tilpasset museenes åpningstider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse