ANNONSE
Annonse

– Oslo blir et fengsel

Venstres Terje Bjøro er motstander av den nye bomringen i Oslo. Arkivfoto

Venstre-politiker Terje Bjøro ber politikerne på rådhuset umiddelbart å skrote planene om 60 nye bomstasjoner i Oslo. – Dette gjør Oslo til et stort fengsel, sier Bjøro, som altså taler sitt eget parti midt i mot. Høyre kaller den nye bomringen et spleiselag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2017 kl 18:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Den markante nestleder i Veste Akers bydelsutvalg, som tidligere har sittet i bystyret, er rystet over det han kaller fengselsplanene til Oslo kommune. Han mener at dette handler kun om å gjøre livet surt for folk flest.

LES OGSÅ: Slik blir bom-Oslo

– Dreier seg om mindre bilisme og inntekter

– Enkelte politikere vil fengsle folk mest mulig og blir mer katolske enn paven i den gode hensikt. Denne saken dreier seg kun om to ting, mindre bilisme og nye inntekter. Det er mange politikere i mitt eget parti som er glad i bilen, sykkelen og glad i alle trafikanter og mener at transport må ses på som en helhet. Det at man skal sperre gater både fysisk og digitalt slik det nå legges opp til, rammer befolkningen svært hardt, sier Bjøro, som særlig er opptatt av det han beskriver som utsatte grupper.

– Mange har barn i to barnehager og mange eldre er helt avhengig av bil. Selv om jeg er enig i at bilbruken bør ned, så er denne bomringen helt feil medisin og kommer til å skape store problemer for mange bilister. Dette blir rett og slett utrivelig.

Bjøro er forøvrig fullt inneforstått med at han taler sitt eget parti, Venstre, midt i mot i denne saken.

– Partiet Høyre har også støttet den nye bomringen. Hva synes du om det?

– Det er svært mange i Høyre som er motstander av denne bomringen, hevder han. – Men dette handler om finansieringen av Oslopakke 3. Jeg mener at det finnes langt bedre måter å skaffe en slik nødvendig finansiering, enn å tyne bilistene slik det legges opp til nå.

Høyre kaller det spleiselag

– Hvorfor synes Høyre dette er en glimrende ide, leder for Høyres bystyregruppe, Eirik Lae Solberg?

– Jeg synes ikke dette er en glimrende idé, men vi ble med på dette for å sikre at flere deler på Oslopakke 3-regningen ved ny bomring.

Partiene som stemte imot de nye bomstasjonene i bystyret, var Frp og Rødt.

LES OGSÅ: Slik blir bom-Oslo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse