Ordføreren fikk høre om Ullern-unges møte med Grorud

Ordfører Marianne Borgen (SV) møtte blant andre leder for Ungdomsrådet i Bydel Ullern, Kaja Sveen, under sitt besøk på Stoppestedet ungdomshus tirsdag. Foto: Fredrik Eckhoff

Ordføreren syntes det var spesielt interessant å høre om Ullern-ungdommenes møte med Grorud, da hun møtte dem på Stoppestedet tirsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 15:56

Akersposten
Akersposten Media

LILLLAKER: Tirsdag ettermiddag hadde Stoppestedet ungdomshus på Lilleaker besøk av ordfører Marianne Borgen, etter at ordføreren selv hadde ytret ønske om at hun gjerne ville besøke ungdomsklubben.

– Jeg syns det er viktig å komme hit. Jeg er opptatt av barn og unges medvirkning, og jeg vet hvilken verdi det har å lytte til det kreative de unge har å komme med, sier Borgen til Akersposten.no.

Nyttig utveksling i øst

Og snakke med ungdommene, det fikk hun naturligvis, faktisk hele Ungdomsrådet, med leder Kaja Sveen i spissen.

Se bildet større

Fra venstre: Daglig leder på Stoppestedet, Runa Granlund, bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten, bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen og ordfører Marianne Borgen.

Marianne Borgen ville gjerne vite hva ungdommene på Ullern var opptatt av for tiden, og da kom det raskt frem at de helt nylig har hatt en utveksling med et ungdomsråd helt på den andre siden av byen, i Bydel Grorud. Dette kom i stand på oppfordring fra ungdommene på Grorud, og Ullern-ungdommene var ikke vanskelig å be.

Initiativet førte til at de nå har besøkt hverandre, og ordføreren var nysgjerrig på hva Ullern-ungdommene syntes om Grorud, som er like ved der hun selv vokste opp på 50- og 60-tallet på Veitvet.

– Vi snakket mye om fordommer. De trodde for eksempel at alle ungdommer fra Ullern går i Uggs (støvler, red.anm), og det gjør vi jo ikke. I hvert fall ikke alle sammen! sier en av ungdommene rundt bordet.

– Hadde dere noen fordommer? lurte ordfører Borgen og fikk til svar at Ullern-ungdommene nok hadde et inntrykk av at Grorud var preget av mye sammenspleisede gjenger. Men så viste det seg at det kanskje ikke var så store forskjeller likevel.

– Det er forskjeller, men mange flere likheter, påpekte en av ungdommene.

– Fikk dere lyst til å flytte dit? spurte ordføreren, og da det runget et nærmest unisont «jaaa!» rundt bordet, ble nok ordføreren positivt overrasket på vegne av sin barndoms dal.

– Det var veldig fint der. Veldig grønt! sa en av dem, og fikk støtte rundt bordet.

Leder for Ungdomsrådet, Kaja Sveen, sier at de satte veldig pris på kontakten med sine kolleger i Ungdomsrådet på Grorud, og hun håper kontakten fortsetter.

Mye bra, litt dårlig

– Hva er ungdommene på Ullern ellers opptatt av, Kaja? spør vi.

– I Ungdomsrådet snakker vi en del om ting som er bra og dårlig med å bo i Bydel Ullern. Det er veldig mye som er bra, men også ting som kan forbedres, sier hun.

– Hva kan forbedres, for eksempel?

– Kollektivtilbudet! Vi ønsker flere nattbusser, slik at vi kan komme oss enklere hjem på natten, sier Kaja.

Miljøet på skolene er også temaer som kommer opp, og Kaja mener det generelt er godt miljø på ungdomsskolene i bydelen, og på den ene videregående skolen, Ullern.

Mobbing og utestenging snakker ungdommene mye om, ifølge Kaja.
– Ingen skal holdes utenfor. Vi holder konferanser på skolene og snakker med elevrådene. Jeg tror virkelig det når frem, sier hun.

Omvisning på huset

Tilbake til ordfører Borgen, hun fikk også en liten rundtur på Ungdomshuset, som også er seniorsenter på dagtid. I flere av rommene opplevde hun levende musikk og musikalske talenter i fri utfoldelse. På tirsdager er det nemlig musikkveld på Stoppestedet, og det øves, synges og spilles over alt.

Hadde hun vært der dagen før, altså på en mandag, hadde hun opplevd de litt yngre ungdommene, for da er det 5. til 7.-klassingene som regjererer på huset. Daglig leder Runa Granlund forteller at mandagene for tiden er veldig populære.

Ordføreren, som faktisk selv har jobbet på ungdomsklubb, på Haugenstua i sin egen ungdom, fikk også se den lille hagen med epletreet på baksiden av huset. Den er snart historie, ettersom det skal bygges på. Brukerne av Stoppestedet trenger mer plass, og det må jo være et godt tegn!

LES OGSÅ: Bestum-jente (15) reddet seg unna i siste liten

Daisy på Vinderen: – Jeg vet hva kunene vil ha når de kommer inn døren

Toppmodellen Eline fra Besserud: – Tøft for ungdom å vokse opp i Oslo vest

Følg Akersposten.no på Facebook!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse