Oppgraderte et helt kvartal på Skøyen

FIKK PRIS: Norwegian Property og Bleed mottok Merket for god design for eiendomsprosjektet Monier. Foto: Norwegian Property.

På Skøyen har Norwegian Property skapt et eiendomskonsept med kafé og birøkter. Nå hedres arbeidet med Merket for god design.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

FAKTA

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, tidligere Designdagen

  • Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter
  • Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap
  • I år var det 150 søkere
  • 27. april mottar 34 av disse Merket for god design
  • Av disse er tre nominert til Hedersprisen for god design
  • Mer informasjon om Merket for god design.

SKØYEN: Det var onsdag ettermiddag Norwegian Property og byråene Bleed og A-lab, som alle er hjemmehørende i hovedstaden, mottok den prestisjefylte designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Dette melder det oppdragsbaserte byrået Pressenytt.

Utdelingen fant sted på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, som er Norges viktigste møteplass for inspirasjon, nettverksbygging og faglig påfyll.

– Dette prosjektet er et glimrende eksempel på at design går hånd i hånd med arkitektur og byutvikling. Norwegian Property tar grep for å bygge gode urbane miljøer der mennesker møtes og trives sammen, og tar ansvar for å oppgradere området rundt et bygg – ikke bare selve bygget. At dette også gjøres når det er snakk om et kontorbygg midt i Oslo, er svært positivt, sier Thea Mehl, prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter.

Kontorbygg med honning

I et konservativt eiendomsmarked har Norwegian Property, arkitektfirmaet A-lab og designbyrået Bleed skapt et eiendomskonsept som skiller seg klart fra konkurrentene.

Det oppsiktsvekkende ved eiendomsprosjektet Monier i Verkstedveien 1 på Skøyen, der Oslo Monier- og Cementvarefabrik tidligere holdt til, er at også miljøet rundt bygget utvikles – en nærliggende park er oppgradert, en jernbaneundergang er pusset opp, en bydelskafé – med honning fra birøkter – er etablert.

Se bildet større

HØRER MED: Cafédrift og spesiallaget honning hører med til eiendomsprosjektet Monier, som nå er tlidelt Merket for god design. Foto: Norwegian Property.

– Tidligere sto det et utdatert og introvert bygg på Monier-tomten. Vår ambisjon har vært å skape et moderne og miljøvennlig bygg med solid egenidentitet som samtidig passet godt inn i omgivelsene. I tillegg skulle vi bidra til å oppgradere tilliggende grøntområder, forbedre kommunikasjonslinjene på Skøyen og generere økt aktivitet på gateplan gjennom butikketableringer, sier Stine Bendiksen, markedskoordinator i Norwegian Property.

Dette skulle trekke spennende og solide leietakere til bygget, noe selskapet har lyktes med. Expo Nova og Bolia er blant leietakerne som har kommet til på gateplan, og 95 prosent av lokalene er leid ut.

– Vi bestemte tidlig at en tydelig designmessig retning skulle gjøre bygget til mer enn "nok et nytt kontorbygg". Design var et viktig virkemiddel for å få til dette. Sammen med arkitektene i A-lab og designerne i Bleed skapte vi en konseptuelt basert merkevare med vekt på en helhetlig brukeropplevelse, sier hun.

Flerfaglig suksess

– Merkevaren Monier er for eksempel tatt ut i Monierparken, personalrestauranten Moniers kjøkkenhage og Moniers kaffebar – som er åpen for alle. I tillegg har vi Moniers egen birøkter, som er et positivt miljøtiltak og som leverer honning til kjøkkenhagen og kaffebaren, sier Bendiksen.

Hun mener prosjektet viser at tverrfaglig samarbeid er veien å gå.

– I en bransje som domineres av ingeniørene i entreprenørbedrifter kan det være utfordrende å få forståelse for verdien av en konseptuell designdrevet tilnærming. Men samarbeidet med A-lab og Bleed viser at når fagmiljøer fra arkitektur og design finner sammen, akselererer det innovasjonstakten i et byggeprosjekt og bidrar til høy kvalitet og tydelig identitet, sier hun.

Norwegian Property mottar Merket for god design for andre gang. Første gang fikk de utmerkelsen for Aker Brygge, også da i samarbeid med Bleed.

– Dette gjør at vi kan posisjonere oss som en nytenkende aktør i en relativt konservativ eiendomsbransje. Det gir økt oppmerksomhet rundt bruk av konseptuell design i eiendomsbransjen og er en honnør til samarbeid mellom flere fagmiljøer, sier Bendiksen.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse