Oppbevarer det som ambassaden nekter å ta inn

VED INNGANGSDØREN: Er dette trygt? Det spør noen om ettersom amerikanerne selv ikke ønsker bagger og vesker inn på sitt område. Foto: Vidar Bakken

Njård tar imot bagger og vesker som den amerikanske ambassaden nekter besøkende å ta med inn på området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2017 kl 09:06

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

I DETTE BYGGET: I resepsjonen til venstre i bildet kommer ambassadebesøkende med uønskede bagger og vesker. Foto: Vidar Bakken

MAKRELLBEKKEN: Bekymrede foresatte har tatt kontakt med Akersposten og gjort oss oppmerksomme på forholdet at uønskede bagger og vesker skal bli henvist til Njård av den amerikanske ambassaden. Det betyr at sikkerhetspersonell ved ambassaden ikke tillater noen besøkende å bringe inn vesker eller bagger og har heller ikke en sikkert sted hvor disse kan oppbevares.

Ambassadens sikkerhetsregler er helt klare på dette. Se utdrag av disse nederst i saken.

De blir altså i stedet henvist til Njårdhallen.

Ingen sikkerhetsvurdering

Ved inngangen og i resepsjonen til Njårdhallen står følgende: "Oppbevaring av bagger og vesker i forbindelse med Ambassade besøk kr. 50,-."

Vi spør daglig leder i Sportsklubben Njård, Marianne Holen, om Njård har foretatt en sikkerhetsvurdering av tiltaket.

– Det er første gang vi har fått spørsmål om det, og vi har ikke gjort noen sikkerhetsvurdering i forbindelse med dette, sier Holen.

Se bildet større

VIL REVURDERE TILBUDET: Daglig leder, Marianne Holen, vil revurdere oppbevaringstilbudet om det er slik at foreldrene frykter for barnas sikkerhet. Foto: Vidar Bakken

Ambassaden henviste til Njårdhallen?

– Vi ble tatt litt på senga da folk kom hit og sa at ambassaden hadde henvist til Njårdhallen, hvor folk kunne levere og oppbevare bagger eller vesker. Vi tok kontakt med ambassaden og fortalte at vi ikke hadde noe opplegg for dette. De nektet riktignok for at de hadde henvist til Njårdhallen. Vår tanke rundt dette er at vi bidrar til at «kundene» slipper å dra ned til byen igjen for å finne et sted de kan oppbevare sin bag. I tillegg gir det oss en kjærkommen ekstrainntekt, noe som alltid kommer godt med i en idrettsklubb og som selvfølgelig kommer våre medlemmer til gode.

Holen er opptatt av å ha et godt forhold til sin nye nabo og er opptatt av å se hva dette kan bringe av positive aktiviteter for klubben.

Åpent hus

Hun er ikke redd for at dette kan friste terrorister til å legge igjen for eksempel tidsinnstilte eksplosiver. Baggene blir ikke sjekket for dette.

– Hvis noen ville ønske å skade oss, så er jo dette i utgangspunktet et åpent hus, hvor folk setter fra seg bagger og annet, som vi ikke har mulighet for å kontrollere, sier Holen.

Se bildet større

OGSÅ I RESEPSJONEN: Tilbudet er godt synlig. Foto: Vidar Bakken

Vil fortsette

Sikkerhetsaspektet knyttet til den amerikanske ambassaden var et sentralt og kontroversielt tema før ambassadesaken ble endelig vedtatt i bystyret og som gjorde mange i nabolaget urolig. Det er neppe glemt i bydelen.

Holen er enig i at det er vanskelig å sette seg inn i hva en eventuell terrorist tenker og gjør.

– Samtidig er jeg opptatt av at vi ikke skal la terroristene styre våre liv, men at vi må leve våre liv som før – og uten frykt. Hvis det er slik at foreldre er bekymret for barna sine, så er barnas ve og vel det viktigste for oss. Foreldre skal ikke føle bekymring for barna som er i Njårdhallen. Vi vil fremover sørge for at innholdet i baggene blir sjekket før de blir levert, sier Holen.

Sikkerhetsinstruksen

I sikkerhetsreglene til ambassaden står blant annet følgende:

Du vil nektes adgang til den amerikanske ambassaden hvis du besitter noen av de følgende gjenstandene:
Store skuldervesker/håndvesker – bare vesker som kan bæres for hånd vil tillates;
Vesker som reisebager, ryggsekker, dokumentmapper, kofferter, lær- og tøybager og glidelåsmapper – du kan bare ha med plastposer som inneholder søknadsrelaterte papirer.

Se sikkerhetsreglene for ambassadebesøk her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse