Ønsket at politiet skulle be naboen slå av julelysene

Politiet fikk en uvanlig forespørsel torsdag. De ordnet IKKE opp. Illustrasjonsfoto

Kunne det være mulig at en Oslo vest-beboer torsdag kveld ringte politiet for å be dem få naboen til å slå av julelysene? Vi måtte sjekke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2017 kl 19:43

Akersposten
Akersposten Media

OSLO POLITIDISTRIKT: «En mann på vestsiden av Oslo politidistrikt ønsket en politipatrulje for å be naboen om å slå av noen irriterende julelys. Mente det var en åpenbar politioppgave. Det gjorde ikke vi.»

Meldingen tikket ut på Twitter klokken 19 torsdag. Undertegnede retter seg opp i stolen, og den første tanken er «kan dette virkelig være hos oss? Hva mener politiet med «vestsiden av Oslo politidistrikt»?

Etter omorganisering av Oslo politidistrikt for et snaut år siden, er Asker og Bærum også en del av distriktet, og det er med et visst håp om at denne «lette» uthengingen slett ikke var av «en av oss».

«Dette var vel ikke en beboer i Vestre Aker eller Ullern?» spør vi når vi får kontakt med operasjonssentralen på telefon.

«Det var i vest ja,» er det første svaret vi får.

«Åjavel, men hvor langt vest?»

«Var nok enda lenger vest. I Asker,» er svaret fra politiet.

Første reaksjon, etter en viss følelse av lettelse, er at «da er det ikke en sak for Akersposten å skrive om».

Men på den annen side. Vi kan vel ikke ha det på oss her i Oslo at vi ønsker å bruke skattepengene våre på at politiet skal ordne opp i julelysnabodisputter? Nei, det skal vi ikke!

Får håpe at det er snakk om virkelig grell julebelysning, i det minste.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse