«Omkjøring pga. dårlig brøyting»

Dette var onsdag morgen. Torsdag har Ruter måttet gi opp denne strekningen, og seks holdeplasser er droppet. Foto: Privat

Onsdag kjørte disse bussene seg fast og skapte kaos i morgenrushet. Nå har Ruter gitt opp denne strekningen – det er for mye snø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 08:26

Akersposten
Akersposten Media

VINDEREN/SMESTAD: Fremkommeligheten er nå så dårlig på bussrute 46s strekning mellom Vinderen og Stasjonsveien, at seks holdeplasser er droppet.

– Bussene har så mye problemer at vi ikke kan kjøre her, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Knut-Martin Løken, til Akersposten.

Onsdag skrev Akersposten om to 46-busser som satte seg fast nettopp på denne strekningen, i Dalsveien, midt i morgenrushet.

Det var torsdag morgen Ruter gikk ut med denne informasjonen om rute 46:

«Bussene har en omkjøring pga. dårlig brøyting og stopper ikke på Vinderen T til og med Stasjonsveien inntil videre. Stoppesteder som ikke benyttes er: Vinderen T, Viggo Hansteens vei, Grimelundsveien, Tråkka, Dalsveien og Stasjonsveien.»

Torsdag ettermiddag er det fremdeles problemer med snøen på strekningen, og det er stadig omkjøring.

– Vi har meldt i fra til Bymiljøetaten, som har det øverste ansvar. Derfra er det ute av våre hender, sier Løken.

Han forteller at all snøen de siste ukene har skapt utfordringer på mange bussruter.

– Været er jo slik om dagen, vi har utfordringer flere steder i Oslo, særlig på grunn av glatte veibaner. Vi har løpende kontakt med operatører og de som måker. Vi oppfordrer dem til å gjøre arbeid der det er nødvendig. Mer kan vi ikke gjøre, sier Løken.

LES OGSÅ: 46-busser kjørte seg fast

Vil rive et helt nabolag

Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse