– Ny stil i Det hvite hus

Ullern kultursenter på Stoppestedet, Lilleaker holdeplass. Foto: Bjørg Duve

– Det er ingen tvil om at det er en ny stil i Det hvite hus og at president Donald Trump har servert mange overraskelser dette første året, sier NRK-medarbeider Joar Hoel Larsen til Akersposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2018 kl 10:13

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Onsdag klokken 12 kan en komme og høre ham snakke om dette første året med den amerikanske presidenten, som ikke er som andre presidenter.

– Det er mange millioner amerikanere som mener at endelig skjer det noe nytt i Washington. Mange føler at endringene er til deres beste.

Land og bedrift

– Mange har oppdaget – kanskje også han selv – at det er forskjell på styre et land og en bedrift, sier utenriksjournalist Joar Hoel Larsen. Noe av det verden har lært dette året er om falske nyheter eller alternative fakta.

En av de tingene Trump har tatt med seg fra TV-showet han en gang ledet, er «you are fired». Det er faktisk en god del som har mistet jobbene sine dette året – én satt kun i noen dager.

For et år siden – nærmere bestemt 1. februar – var Joar Hoel Larsen på Ullern kultursenter og snakket om presidenten mot røkla. Onsdag 24. januar er han tilbake på Kultursenteret.

Hver stemme teller

– Både demokratene og republikanerne lærte nok at hver stemme teller når det en ber befolkningen ta turen til valgurnene. Det var nok en del demokrater, som ikke ville stemme på Hillary Clinton. Det ble en lærepenge.

Ved det siste valget her i landet, var det flere som fikk erfare at det samme gjelder også ved våre valg.

Politikerskolen

– Den norske modellen – at politikerne går skoleveien – kan være meget smart. De starter som oftest på bunnen og arbeider seg oppover i partiapparatet. Den læringen er viktig å få med seg. Det er ikke bare finne fram til en kjendis og si; kan du bli vår leder, sier Joar Hoel Larsen.

– Blir Donald Trump sittende hele perioden?

– Ja, jeg tror faktisk det. Riktig nok er det mange som håper at han skal bli avsatt, men det er ønsketenkning.

LES OGSÅ: Vinteren og våren på Ullern kultursenter: – Utrolig mange gode

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse