ANNONSE
Annonse

Ny politileder: - Dette er satsingsområdene på Oslos vestkant

POLITISJEF I OSLO VEST: Stein Olav Bredli kommer fra jobben som leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. Foto: Pål Magnus Tømmervold og Twitter-skjermdump

For snaut to måneder siden startet Stein Olav Bredli (48) i jobben som ny politisjef for Oslo Vest, Asker og Bærum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2017 kl 12:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: 48-åringen fra Lier styrer enhetens om lag 380 ansatte, som inntil videre bærer navnet Geografisk driftsenhet 2 (GD2).

- Den første tiden som leder har vært veldig spennende og hektisk. Jeg ser også at jeg og de andre driftsenhetslederne har krevende oppgaver med å få den nye organisasjonen opp og virke etter ny modell. Jeg tror det vil ta måneder og år før hele politireformen slår ut i full blomst, sier Bredli til Akersposten.no.

Satser på forsterket polititjeneste

Nye Oslo politidistrikt er inndelt i tre såkalte geografiske driftsenheter – forkortet til GDE 1, 2 og 3. Politireformen innebærer at Norge får 12 politidistrikt.

Oslo vestkants nye politisjef tror politiet vil sørge for en minst like god jobb, som før sammenslåingen med Asker og Bærum.

- Jeg har stor tro på at vi vil levere en like bra, eller kanskje bedre, polititjeneste enn før. Men jeg kan ikke utelukke enkelte utfordringer i innkjøringsfasen som følge av ny organisasjon og endrede rutiner, sier Bredli - og forklarer at mye av innsatsen innledningsvis handler om å gi den nye enheten bein å gå på.

- Nå har jo Oslo politidistrikt blitt mye større etter sammenslåingen med Asker og Bærum. For GD2 blir en av de viktigste jobbene å smelte sammen kulturer i den nye organiseringen. Dette for at vi også i fortsettelsen kan levere gode polititjenester, sier han.

Målet med politireformen er å gi publikum en bedre tjeneste. Håpet er blant annet at den nye organisasjonen og et felles straffesaksinntak får brukt ressursene mer effektivt. Det skal frigjøre kapasitet til etterforskning som krever mer tid.

Fokusområdene

- Vi er ikke blitt noen færre etter sammenslåingen, og tanken er at vi skal kunne dra effekt av organiseringen. Spesielt når det kommer til straffesaksinntak. Tanken er at mye av mengdekriminaliteten, som kan avgjøres hurtig, ikke belaster de ulike geografiske bruksenhetene. Håpet er at det på sikt gjør at vi får utnyttet ressursene enda bedre, sier Bredli.

Hva vil fokuset være rettet mot i bydelene Ullern og Vestre Aker?

- Spesielt mot det forebyggende arbeidet. Med en egen forebyggende enhet som favner hele Oslo, og satsingen vi har på de ulike driftsenhetene, håper jeg det gode arbeidet vil fortsette i alle bydeler.

- En annen viktig satsing er rettet mot ungdomskriminalitet, som forutsetter at vi har gode arenaer for det forebyggende arbeidet. For det er krevende i de aktuelle bydelene, og det er viktig at vi fortsetter det, sier Bredli.

Vil unngå oppblomstring

Den ferske GD2-lederen understreker imidlertid at også satsingen rettet mot vinningskriminalitet vil oppta mye av politihverdagen i fortsettelsen.

- Tallene tilsier ikke at det ser så ille ut, men at vi fortsatt har en satsing på det, er veldig viktig for oss. Det gjelder Oslo Vest. Vi hadde for noen år siden en ganske omfattende økning på boliginnbrudd, men nå er ikke det lenger noen særlig stor utfordring. Det henger sannsynligvis sammen med den satsingen som har funnet sted på Majorstuen og i Oslo over flere år. Det er en krevende innsats, men på ingen måte noe vi vil skal blomstre opp, sier Bredli.


LES OGSÅ:
Sykkelentusiast (35) om veisikkerheten fra Tryvann: - Latterlig og flau!

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Jeg er fra Ullern. Når jeg sier det må jeg ofte unnskylde meg litt»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
«Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse