Nord-Korea banket Røa ut av Norway Cup

– Et minne for livet å spille mot Nord-Korea, sier Rikke Lorenzen som takker sin overkvinne, Hong Song, for kampen. Foto: Lars Jordbekken

Jentene fra Røa fikk seg en skikkelig kalddusj under Norway Cup. Det Nord-Koreanske laget gruset rødtrøyene med en mektig 5-0-seier. – Vi hadde forventet bedre motstand, sier en av vinner-spillerne til Akersposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.08.2017 kl 20:34

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

På Nord-Koreas paradetorg er det Kim-familien som er eneherskere. Foto: Jarle Aabø

RUSTAD/RØA: Det kriblet nok litt ekstra i magen da Røa Idrettslag jenter 2003 entret gressmatta på Rustad. Kriblingen skulle snart ende i en sportslig fortvilelse, etter hvert som det ene baklengsmålet trillet inn etter det andre. Nå ligger det an til at Nord-Korea gjør rent bord og vinner hele cupen, mens Røa-jentene er sendt i dusjen for godt.

En av jentene på Røa-laget, Rikke Lorenzen (14), synes det var surt å tape, men innrømmer med et stort smil at Nord-Korea ble det umulig å ta.

Fair play

– Vi hadde sett at dette kom til å bli en hard kamp. Vi ble ikke så veldig skuffet, siden motstanderne vant velfortjent, sier hun.

– Hvordan var det å spille mot Nord-Korea?

– Vi ble veldige glad for at de ble våre motstandere, fordi det er ikke mange som får sjansen til å spille mot Nord-Korea. Dette blir et minne for livet, sier Rikke til Akersposten.no.

– Fortell om deres spillestil!

– Alle var veldig disiplinerte og synkroniserte. Vi trodde først de kom til å spille stygt, men dette ble fair play hele veien, sier hun.

Bedre motstand

Nord-Korea, som er omtalt som verdens mest lukkede land, har etter at Kim Jung Un overtok etter sin far, åpnet seg mer mot omverdenen, både på godt og vondt. Stadig flere utlendinger besøker nå landet, fordi det har blitt enklere å reise dit.

De Nord-Koreanske jentene tok sin suverene seier med stor fatning, men en av spillerene sa dette til Akersposten via sin tolk da Rikke takket henne for kampen.

– Det var veldig morsomt å spille mot dere. Vi hadde forventet bedre motstand i Norge, men vi trives veldig godt her.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse