ANNONSE
Annonse

Noen få parseller ledig på Voksen

Nå pløyes det på Voksen! Foto: Privat

Sen vinter har slett ikke tatt knekken på oppstarten for Voksen næmiljøhage. Nå er det full fart, og det er fremdeles en ørliten sjanse til å skaffe seg en parsell. Men da må du antakelig reagere raskt!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2017 kl 12:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSEN: – Etabeleringen av Voksenenga nærmiljøhage er i gang for fullt, forteller prosjektleder for nærmiljøhagen, Pernille Leivestad, til Akersposten.no.

Noen parseller igjen

Til tross for at vinteren har holdt det gående litt lenger enn vanlig i år, har nærmiljøhagen fått en flying start, og Leivestad melder om at nesten alle de rundt 50 parsellene nå har fått sine eiere for sesongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Pernille Leivestad

– Det er fremdeles noen få parseller igjen til utleie. Kontakt post@voksenenga.no dersom du ønsker å leie din egen hageflekk i nærmiljøhagen, eller registrer deg på nettsiden www.voksenenga.no hvis du har lyst til å delta i det trivelige fellesskapet i felleshagen på Voksenenga, sier Leivestad.

Hun forteller at Inge fra Bogstad Gård nå har startet opp med pløying av jordet, og over 100 små og store stilte til våronn lørdag 29. april.

– Da sto blant annet bygging av drivhus, etablering av bålplass og montering av rastebenker, donert fra Røa Vel, på agendaen, sier hun.

– Før dyrkingen i parsellene og i felleshagen kan starte opp gjenstår det endel jordarbeid, i tillegg må viltgjerdet på plass slik at ikke rådyrene gjør skade på vekstene i hagebruket, ifølge prosjektlederen.

Inviterer til Grønn glede

I tillegg til parsellene har nærmiljøhagen altså et stort område som skal bli en felleshage, hvor alle kan hjelpe til.

Hver mandag kl 17-20 og tirsdag kl 11-14 arrangeres det Grønn glede i nærmiljøhagen.

– Da kan alle som vil delta i hagebruket i felleshagen. Det er ingen krav til grønne fingre eller erfaring, og barn er hjertelig velkomne. Det vil bli hagestell, matlaging og hygge, og alle vil få med seg en smak av avlingen hjem når det høstes inn, sier hun.

Mandag 8.mai starter sesongens første Grønn glede, da står blant annet setting av poteter på agendaen.

Vil noen sponse redskapsbod?

Pernille Leivestad forteller at nærmiljøhagen har redskaper som skal brukes i hagebruket, men mangler finansiering av redskapsbod, og har dermed ingen steder for oppbevaring av redskapene. Hun ber Akersposten om å gjøre det kjent at nærmiljøhagen trenger støtte til redskapsbod, og nå er det gjort!

LES OGSÅ: Kjempegave til nærmiljøhagen

Her skal folket dyrke

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse