Nabolaget vil ta tilbake Blokkajordet

IKKE MYE: Etter at brakkene forsvant, ligger bare asfalten tilbake. Her er det store muligheter. Foto: Fra nabogruppens presentasjon i bydelsutvalget

Blokkajordet ligger der som en steinørken, mest egnet som parkeringsplass. Det vil nabolaget gjøre noe med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2016 kl 17:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

BRAKKENE BORTE: Nå er det bare å slippe ideene løs på den asfalterte tomme plassen. Foto: Vidar Bakken

BLOKKAJORDET: Brakkene som sto på Blokkajordet, er borte, og bare asfalten ligger igjen. Nabolaget har gått sammen i en idédugnad for at Blokkajordet skal bli en innbydende og verdig bydelspark. Det krever at bydelen er med på laget. Vi møtte to av de aktive i dugnadsgruppen på Blokkajordet.

Stor mangel

– I Bydel Ullern er det stor mangel på parker og møteplasser som er tilgjengelig for alle. Her kan vi skape en bydelspark med lek og aktiviteter for alle aldersgrupper, sier Geir Erlandsen.

- Da jeg flyttet til Bestum og så Blokkajordet, tenkte jeg at her må det gjøres noe. Dette er et sted med stort potensiale. Jeg kom på pølsefesten her som nabolaget arrangerte, og der traff jeg flere med de samme tankene, sier Arna Gudbrandsdottir, som er arkitekt.

Se bildet større

ENGASJERTE: Geir Erlandsen og Arna Gudbrandsdottir vil ha en levende bypark på Blokkajordet. Foto: Vidar Bakken

På facebook og positiv respons

– På pølsefesten, som vi holdt på valgdagen ifjor, snakket jeg også med leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen. Han var veldig interessert i tanken om å utvikle Blokkajordet og synes det var fornuftig at vi samlet oss i et utvalg med beboere som ville være med å utvikle tomten, sier Erlandsen, som har bodd i nabolaget i 22 år.

Som sagt, så gjort. Arbeidet er i gang og med egen facebookside: Blokkajordet-bydelspark for alle, hvor ideer og visjoner bygges, med forslag fra barn og voksne. Under siste møte i bydelsutvalget presenterte Erlandsen og Gudbrandsdottir sammen med arkitekt Vibeke Hegg, analyse og ideer for bruk av Blokkajordet. De fikk positiv respons fra politikerne.

- Vi er så heldige at vi har med flere fagpersoner i gruppen med kompetanse på blant annet landskapsarkitektur og byutvikling. Det vil bydelen kunne dra nytte av i det videre arbeidet, sier Gudbrandsdottir.

Se bildet større

NOE SÅNT?: Dette er en av flere ideskisser som sirkulerer i forbindelse med utnyttelse av området. Skisse: Vibe K. Hegg

Trygg og levende

– Alle rundt her venter på at noe skal skje. Slik situasjonen er i dag er det lite holdbart for barna. Porten til plassen er borte. Det innbyr til at mange i perioder bruker plassen til parkering og til og med øvelseskjøring. Det første bydelen kunne gjøre var å få skilting og porten på plass. I vinter var det blant annet episoder mellom barn som akte og bilister som parkerte på området.

– Tidligere var det en kum her som vi kunne koble oss til og da laget vi skøytebane om vinteren. Den er borte nå. Den opparbeidede sekstimeteren med lengdegrop forfaller. Selv om barnehagen, skolen og Ullern Tennisklubb jevnlig bruker området, er det langt unna det tilbudet plassen tidligere var for barn og voksne i vårt nabolag. Vi vil som sagt ta tilbake Blokkajordet og lage en trygg og levende bypark. Det mangler ikke på ideer, sier Erlandsen.

– Vi tenker oss flere trær og planter, et grønnere preg, med forskjellige soner som innbyr til ulike aktiviteter. Det kan være alt fra benker, klatrestativer, ulike ballspill til grilling, nabofester, barnebursdager. Vi vil ha en aktiv flerbrukspark, sier Gudbrandsdottir.

Lytter til nabogruppen

For at en bypark skal kunne bli realisert, må Bydel Ullern være aktiv støttespiller. Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), er glad for det store engasjementet.

– Bydelsutvalget ønsker å gjøre noe med det, og vi ønsker å få til noe relativt fort. Samtidig skal vi ha en åpen prosess, hvor alle blir hørt. Vi lytter veldig til det nabogruppen kommer med, sier Pedersen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

En skog full av søppel og tyvegods

Ung kvartett vant Mærradalen Opp

Røa-Kristine rå i lufta, rask og eksplosiv – kan få talentpris

Lidenskap, galskap, branndrama og et nytt liv for Jeppe-sjefen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse