- Nå får du «spring skiing» på sitt beste!

ØNSKER VELKOMMEN TIL PÅSKEAKTIVITETER: Oslo Vinterpark har programmet klart for full rulle i den nært forestående høytiden. FOTO: Oslo Vinterpark

Er du usikker på om det blir en påskehøytid med eller uten planker på beina? Sjefen i Oslo Vinterpark omtaler i hvert fall føret i hovedstadens ski- og snowboard-metropol som verdensmesterforhold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2017 kl 13:45

Akersposten
Akersposten Media

TRYVANN: – Jeg kan garantere det vil være fullt mulig å stå på ski og brett her oppe på Tryvannsiden gjennom hele påsken. Parken kommer også til å være kjempefin, sier Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark – og sparer ikke på superlativene om vestkantens lekegrind.

– Jeg har snø på gressplenen utenfor kontoret mitt. Jeg vil kalle forholdene verdensmesterforhold! Skiene sitter og landingene er myke og fine i parken. Nå får du «spring skiing» på sitt beste, vil jeg si!, forteller en entusiastisk heissjef.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

VÅR-SKIKJØRING: Oslo Vinterpark ser seg nødt til snart å stenge Wyllerløypa på grunn av snømangel, men beskriver forholdene i anlegget for øvrig som meget gode. (Arkivfoto) FOTO: Oslo Vinterpark

Våren har imidlertid for alvor varslet sin ankomst innenfor bygrensene, som gjør at Vinterpark-generalen og hans ansatte må stenge Wyllerløypa etter overstått palmesøndag.

– Vi ser jo at det smelter ganske raskt – spesielt i dette området, sier Bengston.

Lang sesong

Alle som har besøkt den populære seksjonen i anlegget vet at de aktuelle løypene står midt i solveggen. Derfor: På grunn av fraværende kuldegrader er det ikke mer snø å hente, skal vi tro den daglige lederen.

- Men resten av anlegget, på Tryvannsiden og Hyttli-området, holder vi åpent til 17.april. Superpipen i Wyllerløypa er dessuten åpen tirsdag og torsdag i påsken, og vi vil være mulig å besøke et par ganger i uken frem til 1.mai, sier Bengston, som beskriver snøforholdene per 5.april som en blanding mellom kunstsnø og «snø fra oven».

Det gjør at Oslo vinterpark forbereder populære aktiviteter og angivelig «god påskestemning» for store og små gjennom påskeuken.

– Vi har skirenn på påskeaften fra kl. 13-15, der det vil være ansiktsmaling, utkledning og moro. Det vil også være gjemt unna noen påskeegg, for å få opp stemningen blant «kidsa», forteller heisjefen – og tilføyer tilbudet ved skiskolen.

– Vi har en god del opplegg, med gruppekurs og privattimer, og et påskekurs som vil gå over tre dager.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

DAGLIG LEDER I OSLO VINTERPARK: Espen Bengston (arkivfoto). FOTO: Pål Magnus Tømmervold

God kok

Hva med mulighetene for afterski?, tenker kanskje du som leser dette. For selv om det eventuelt skulle tære på hvitt gull i Oslo Vinterpark, kan du i det minste oppleve liv og røre og god stemning, ifølge Bengston.

– Vi kommer til å arrangere en stor afterski langfredag, ved siden av en en railjam med fete premier, sier han. Les mer om arrangementet her

Sesongen sett under ett har i det hele tatt vært en ny opptur for den daglige lederen og staben.

– Frem til nå har vi hatt i overkant av 220 000 dagsbesøkende, mot cirka 180 000 i fjor. Frokostkjøringen har vist seg å være populær, og har vært en suksess. Derfor kommer vi til å fortsette med den neste sesong, lover Bengston - og skildrer på idyllisk vis mulighetene gjestene har på tampen av en lang vinter.

– Påsken er jo sen i år, slik at hvis du er i Oslo kan du jo nyte en frisk tur langs Oslofjorden, sykle på Bygdøy og se på hvitveis og blåveis, og stå på ski samme dag.

Flere saker om Oslo Vinterpark:

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark viderefører suksessoppskrift

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt!

LES OGSÅ: Wow, sjekk Michaels (26) vinterpark-hyllest

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse