Mystisk «biltak-vandal» slo til - igjen

NYTT OFFER FOR FORSØPLING: Nok en bilist opplevde for noen dager siden å få bilen dekket av skitt og lort ved Blindern T-banestasjon. FOTO: Privat

«Parkeringskrigen» fortsetter ved Blindern T-banestasjon. Nå avslører ekspertene hvem som har retten på sin side i det som kan minne om en liten påskekrim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2017 kl 16:01

Akersposten
Akersposten Media

BLINDERN: Akersposten.no fortalte nylig om småbarnsmoren, fra hovedstadens vestkant, som brått fikk hakeslepp da hun skulle hente poden i barnehagen: Familiebilen var nemlig nedlesset med skitt og lort, etter en endt arbeidsdag i slutten av mars.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

BLE SJOKKERT: Dette var synet som møtte småbarnsmoren på Blindern da hun skulle hente gutten sin i barnehagen i slutten av mars. FOTO: Privat

Og det på en tilsynelatende trygg parkeringsplass i Rasmus Winderens vei. Men hvem kunne stå bak? Og hvorfor?

Saken engasjerte tusenvis av lesere. Oppførselen til bilisten så vel som den freidige - og tilsynelatende fornærmede - takpøbelen, dannet grunnlag for en rekke syrlige reaksjoner.

Klinte til nok én gang

Så, bare noen dager før palmehelgen skjedde det på nytt, da også en annen bileier (se hovedbildet) parkerte på samme sted - og fikk bilen tilgriset med avfall fra trær, busker og vei.

- Det er tydeligvis noen i nabolaget som irriterer seg. Jeg synes derimot det er svært lite hensynsfullt å reagere på dette viset, med tanke på andres eiendeler. Det er ikke spesielt vanskelig å komme ut og inn for andre bilister på dette området, sier småbarnsmoren som Akersposten.no også snakket med i lys av den første hendelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

STRIDENS KJERNE: Det er langs den parkerte raden med biler, at to bilister er blitt utsatt for det som omtales som "pøbelfakter". FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Har latt seg påvirke

Hun forteller at de aktuelle opptrinnene gjør at hun har mistet lysten på å parkere i strøket.

- Jeg er ikke interessert i at bilen skal få mer riper enn nødvendig. Akkurat det har jeg i bakhodet når sånne ting skjer. Vedkommende kan heller legge igjen en lapp og fortelle med ord hva han eller hun mener, sier kvinnen.

Mammaen etterlyser bedre skilting, om det skulle vise seg at hun tar feil hva angår parkeringen.

- Jeg har heller ikke sett noen bli bøtelagt for å parkere der. Om vi står der ulovlig, må vi selvfølgelig beklage, sier tobarnsmoren.

Får fasitsvar

For å få klarhet i saken tok Akersposten.no kontakt med en politiadvokat og Bymiljøetaten i Oslo kommune, for å få deres syn på «krigføringen».

- Når det gjelder skadeverk på bilene, er strafferammen bot eller fengsel på inntil ett år (strl. paragraf 351), sier en politijurist.

Konklusjonen på om det forekommer (u)lovlige parkeringer på stedet er også krystallklar: De søppel-rammede bilistene har feilparkert.

- Vi har tatt en liten befaring, og det vi kan se er at det er en forholdsvis avklart asfaltert inn- og utkjøring fra plassen foran garasjene, der kantsteinen er tydelig nedsenket på den ene siden. Det er ikke aktuelt å skilte, siden det er klare trafikkregler som sier at det ikke er lov å parkere foran en inn- og utkjøring, skriver presseansvarlig i Bymiljøetaten i Oslo kommune, Monica T. Olsen, i en epost til Akersposten.no - og understreker bileiernes ansvar.

- Generelt er det viktig at man gjør seg kjent med hvilke regler som gjelder der man skal parkere, og at man passer på å ikke parkere i strid med trafikkreglene, står det i eposten.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

SKAPER IRRITASJON: Det er her, ved denne veiens inn-og utkjørsel, at angivelig dårlig skilting har skapt "en krig" i strøket. FOTO: Fredrik Eckhoff

Beklager feilparkering, men …

Når den rammede småbarnsmoren får servert fasitsvaret, ønsker hun på tross av den høyt diskutable oppførselen fra biltak-vandalens side, å unnskylde seg overfor fornærmede:

- Jeg må jo bare innse at jeg tar feil, men for meg er det ikke lett å forstå det på den måten. Jeg skulle ha ønsket at man da hadde skiltet tydeligere, avslutter tobarnsmammaen.

LES OGSÅ: «Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: «Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

LES OGSÅ: Vraket de franske alper og finanslivet i London for et liv med hunder

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse