ANNONSE
Annonse

Muskler, kondis og en fabelaktig utsikt

Bymiljøetaten har lagd video som skal inspirere deg til å ta turen ut i Oslo, som her på toppen av Korketrekkeren, ved Frognerseteren. Foto: Skjermdump

«Det er i motbakke det går oppover!» skriver Bymiljøetaten og slår et slag for å ta turen til legendariske Korketrekkeren – midt på sommeren.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2017 kl 10:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORKETREKKEREN: Fra Frognerseteren til Midtstuen går Oslos mest kjente akebakke. Men om sommeren kan man gjerne si at den strekker seg den andre veien, fra Midtstuen til Frognerseteren. Den blir nemlig stadig mer brukt som et godt sted for en real treningsøkt.

Mosjon og flott utsikt

Facebook og på nettsidene sine slår Bymiljøetaten fast at motbakkeløp er en aktivitet som utnytter den bratte akebakken:

«Her kan man kombinere mosjon med byens kanskje beste utsikt. Motbakkeløp er en treningsform som kan være fysisk krevende fordi den utføres i et raskt stigende terreng, men den er til gjengjeld mindre belastende for beina enn å løpe på et flatt underlag. Dette har ført til at denne treningsformen er blitt populært blant folk som sliter med, eller vil unngå, belastningsskader. Det anbefales å bruke lette sko som griper underlaget godt, slik at du bruker minst mulig krefter på å få feste. Området blir også mye brukt av turgåere, både med og uten hund,» skriver etaten.

Langt tilbake i tid

Akebakken ble anlagt på starten av 1900-tallet, og har en rik historie. Den ble brukt til EM i aking i 1937, og i 1955 ble verdens første VM i aking arrangert her. Mange tror også at den ble brukt til konkurranser i bob under vinter-OL i 1952, men den banen ble bygget like ved og har ikke blitt brukt siden.

Løypa er oppkalt etter de svingete, korketrekkerformede bakkene sine. Selve bakken er cirka 2700 meter lang med rundt 255 meter stigning. Bakken er kanskje best kjent for å være en akebakke på vinteren, men det er fullt mulig å benytte seg av bakken på sommers tid også.

Så da er det vel bare å snøre på seg løpeskoene og rusle, sykle, kjøre eller ta banen bort til Midtstuen stasjon og la det stå til?

Som Bymiljøetaten skriver, belønningen når du når toppen, er muskler, kondis og en fabelaktig utsikt.

Les mer, se flere bilder og kart her

Du finner flere tips til utendørs treningssteder i Oslo på denne siden. Her kan du se turkart i Oslo.

LES OGSÅ: Beskjedent utbytte i gullsmedinnbrudd

Kom deg ut på tur – finn en perle!

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse