ANNONSE
Annonse

Munter ordfører og byråd på Røa-besøk

MUNTERT BESØK: Inga Marte Thorkildsen og Marianne Borgen var imponerte over Røa seniorsenter. I bakgrunnen en stolt senterleder, Arne Harald Foss. Foto: Vidar Bakken

Røa seniorsenter fikk mandag besøk av ordfører Marianne Borgen (SV) og eldrebyård Inga Marte Thorkildsen (SV), to muntre damer som var imponert over aktiviteten på seniorsenteret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 16:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Røa seniorsenter med tjenesteleder Arne Harald Foss i spissen mottok i fjor Seniorprisen av Oslo kommune. Det var på bakgrunn av tilbudet som seniorsenteret har utviklet for å lære bort bruken og nytten av digitale plattformer som PC, nettbrett og smarttelefoner. Det var Borgen og Thorkildsen som delte ut prisen i 2016 og nå ville de se hva som skjedde på Røa seniorsenter.

Kommer tilbake til Hovseter

Sammen med Foss sto blant andre bydelsdirektør Elisabeth Vennevold og leder av bydelsutvalget Lars Asbjørn Hanssen (H) og tok imot. At SV og Høyre har felles interesser i bydelen er ikke hverdagskost. Bydelens nye satsningsområde, Hovseter, har ikke gått upåaktet hen hos byråd Thorkildsen, som er byråd for eldre, helse og sosiale tjenester. Byrådens engasjement for Hovseter kommer Akersposten til i egen sak.

En til en-undervisning

Første gruppe Borgen og Thorkildsen møtte var brukerne og «lærerne» i Datacafeen, som møtes en gang i uken for å utveksle ideer og kunnskap. Jan T Herstad informerte om hva som var dagens tema, Digital postkasse, og hvordan gruppen og de frivillige som står for undervisningen jobber.

DATACAFEEN: Thorkildsen og Borgen møtte kyndige databrukere. Mellom de to står en av "lærerne", Jan T. Herstad. Foto: Vidar Bakken

- Tre ganger i uken har vi en til en-undervisning med brukerne hvor de lærer alt fra å kommunisere med PC og nettbrett til betalingsfunksjoner på smarttelefoner, som for eksempel bruken av Vipps. Nå kan de fleste betale for eksempel kaffe og kaker i cafeen her med Vipps. Nå prøver vi også å få alle over på Facebook, slik at de kan følge med på alt som skjer av tilbud og foredrag på seniorsenteret, sa Herstad, som understreket at all opplæring blir gjort kun av frivillige.

Les om Seniorprisen: – Mange faller av fordi de ikke har kjennskap til teknologien

50 ulike tilbud

Borgen og Thorkildsen tok seg tid til å snakke med noen av brukerne før veien gikk videre til treningsalen. Her var det full aktivitet med flere på spinningsykler, mens andre holdt på med styrketrening. Ordføreren testet spinning mens Thorkildsen og Hanssen forsøkte å imponere i knebøy.

SPINNINGTEST: Ordfører Marianne Borgen testet spinningsykkel foran en glad gjeng med utøvere. Foto: Vidar Bakken

Deretter informerte Foss om tilbudene på seniorsenteret med mer enn 50 ulike tilbud. En titt innom sløydsalen viste at her var det treskjærere i virksomhet med høy kompetanse.

- Mange på senteret begynner som frivillige og blir senere brukere. De yter og får senere noe tilbake, sa Foss blant annet.

- Helt fantastisk

- Dette er litt av et seniorsenter, kommenterte Thorkildsen.

- Det er helt fantastisk når jeg ser aktiviteten og den store bredden i tilbudet til de eldre. Det er gøy å se hvordan frivillige og brukere fungerer sammen. Dette er et viktig sted for nettverksbygging for eldre. Jeg er veldig imponert. Dette er et av de beste seniorsentrene i Oslo og som vi er stolte av, sa Borgen til Akersposten.

Gjestene fikk servet lunsj i en fullsatt café og både ordfører og byråd holdt en liten takketale til de besøkende.

- Husk å ta godt imot nye brukere og hjelp dem til å føle seg velkomne. Mange trenger et godt nettverk, oppfordret Thorkildsen.

OVERRASKET: Det var flere besøkende som ble overrasket da det viste seg at ordfører og eldrebyråd befant seg i cafeen. Foto: Vidar Bakken

Les også:

Vil gjøre Skøyen, Vækerø og Lysaker enda mer attraktivt

Ordføreren fikk høre om Ullern-unges møte med Grorud

«Hvor ble det av Fabian?»

Inga kom, så og vant

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse