Morgenfugler og natteravner kan juble

T-banen får både tidligere og senere avganger fra 2. april. Foto: Fredrik Eckhoff

Er du opptatt av å ta t-banen veldig tidlig eller veldig sent, er de nye rutetidene interessante for deg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 12:14

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: 2. april har Ruter en større ruteendring som vil gi tidligere, senere og flere avganger på flere linjer i Oslo.

T-banen får utvidet driftstid. Fra 2. april starter den å kjøre cirka en halv time tidligere på morgenen og avslutter en halv time senere på kvelden på alle linjer. Alle linjer som mater til t-banen vil også få forlenget driftstid slik at de korresponderer med t-banen. Trikken får også cirka en halv time senere avganger på alle linjer på kvelden.

– I Oslo vest er det noen endringer og forlenginger på buss og T-bane, samt at det blir et bedre nattbusstilbud fra Majorstuen mot sentrum. Dette er en hovedlinje på dagtid, som nå går fra 2 til 6 avganger med nattbuss.

Mange flere avganger

Totalt blir det 1116 flere avganger i Oslo fra 2. april, disse er fordelt som følger:

T-bane: 171 flere avganger pr. uke

Trikk: 159 flere avganger pr. uke

Buss: 786 flere avganger pr. uke

– Tilbudsøkningen er gjort mulig gjennom økte bevilgninger fra våre eiere, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Totalt bruker Ruter 150 «friske» millioner kroner på tilbudsøkningen. For Oslo økes kollektivsatsingen med 79,5 millioner kroner i år, sier pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Leddbuss i vest

En av de største tilbudsforbedringen på buss skjer på linjene som nå får leddbuss, 28 og 34, samt på fellesstrekningen til 34/54 mellom Jernbanetorget og Sagene. Linje 28 er spesielt interessant for oss i vest, da den kjører mellom Fornebu og Helsfyr, via blant annet Smestad og Majorstuen.

Det blir også bedre kapasitet på linje 20 (Skøyen-Galgeberg), 21 og 37 på kveldstid da disse linjene nå får timinuttersfrekvens fra klokken 21 og ut driftsdøgnet, melder Ruter.

Dahl Johansen oppfordrer til å sjekke reiseplanleggeren til Ruter for å se om din linje er endret eller om du har fått nye reisemuligheter.

Les om alle endringene hos Ruter her

Les også:
– Busslinje 23 ikke forsvarlig

Maner til kamp mot utbygging på Montebello

Høyre, Frp, MDG og Venstre "dropper" Kommuneplanen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse