– Mobber et helt boligstrøk

MOBBING: Carl Oscar Pedersen vil ha seg frabedt mobbingen av Montebello. Foto: Vidar Bakken

Det tok ikke lang tid før de første reaksjonene fra bydelens politikere kom, etter NRK Brennpunkt tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2016 kl 10:09

Akersposten
Akersposten Media

MOMTEBELLO: – Her mobber man et helt boligområde og fyrer opp under myten om Montebello, som NRK selv har vært med på å skape gjennom KLM, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), som ledet folkemøtet bydelen arrangerte.

Kan få til hva du vil

– Montebello er helt vanlig småhusområde med barnefamilier. At ingen av dem med positive uttalelser kommer til orde i programmet, er veldig synd. Dette viser ikke på noen måte et riktig bilde av folkemeningen. Her kan vi se hva klipping kan gjøre med et budskap. Det betyr at du kan få til absolutt hva du vil, sier Pedersen.

Karikatur

Han viser til at det var et mange personer i ulike posisjoner som informerte om hvilke utfordringer man sto overfor i forbindelse med et asylmottak, og hvilke virkemidler man hadde.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: "NRK brennemerker Montebello"

– Som bydel ville vi vise samfunnsansvar, men man klippet bort alt som hadde med det å gjøre. Alle var innstilt på å gjøre så bra som mulig. I stedet ble det bare en ren karikatur av Montebello. Det fyrer opp under myten og stempler som sagt et helt strøk, sier Pedersen.

Bildene lyver også

Venstres representant i bydelsutvalget, Margrethe Geelmuyden, er heller ikke nådig i sin kommentar.

– Programmet er en parodi på usaklig journalistikk. NRK intervjuer kun de to personene som er mest kritisk til asymottaket, og fremstiller det som om de representerer hele nabolaget. Det gjør de selvsagt ikke. NRK unnlater å formidle kommentarer fra personer som er positive til mottaket, eller som har saklige spørsmål eller opplysninger. Bildene i videoen lyver også. Her er det kun villaer og eplehager, krydret med litt persiske tepper. Her får du alle dine våte drømmer og fordommer om Oslo vest oppfylt av statskanalen. Blokker, rekkehus, sykehus, trafikk, bedifter og monstermaster som også finnes på Montebello, ser vi ingenting til.

Kringkastingsrådet neste?

Hun mener at denne saken må få konsekvenser.

– Dette er ren propaganda og har ingenting med journalistikk å gjøre. Dette skaper bare fordommer. Vi trenger ikke flere fordommer NRK, vi trenger færre. Jeg håper Krinkgastingsrådet ser på dette avfallsproduktet av et program, sier Geelmuyden til Akersposten.no.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: "NRK brennemerker Montebello"

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse