Minst 11 rådyr drept av løse hunder

Mange rådyr er drept av hunder som løper løs, blant annet dette i Ullevålseterveien i vinter. Nå minner Bymiljøetaten om den ekstraordinære båndtvangen. Foto: Tom Kjetil Tangen.

Den ekstraordinære båndtvangen må overholdes, mener Bymiljøetaten. De siste to månedene er minst 11 rådyr drept av løse hunder i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2018 kl 09:34

Akersposten
Akersposten Media

OSLO/MARKA: 19. januar 2018 ble det innført ekstraordinær båndtvang i det meste av Oslo kommune, dette grunnet store snømengder og dermed ekstraordinære forhold for viltet.

De vanskelige snøforholdene gjør at rådyr og elg trekker ned mot bebyggelse, skiløyper og veier der det er lettere å ta seg fram og finne mat. Her vil dyrene lett havne i stressende situasjoner med trafikk, mennesker og særlig løse hunder. Dyrene er sultne og svake, og jaging og forstyrrelser kan føre til så store påkjenninger at de bukker under av stress.

Dette skriver Bymiljøetaten i en pressemelding torsdag morgen.

Til tross for den ekstraordinære båndtvangen har minst 11 rådyr blitt jaget til døde eller bitt i hjel av løse hunder siden 19. januar, ifølge etaten, som også skriver i pressemeldingen at «dette medfører store lidelser for dyrene, og det er derfor viktig at båndtvangsbestemmelsene overholdes».

Fra 1. april er det for øvrig ordinær båndtvang.

LES OGSÅ: Prøvde å hjelpe forkomment rådyr – så angrep bikkja

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse