Folket ville ha Gressbanen, politikerne valgte Holmen

HOLMEN SKOLE: Slik er skolen tenkt plassert i terrenget. Skisse: Gasa Arkitekter

Gressbanen vant overlegent navnekonkurransen om navn på den nye skolen i Bjørnveien, men Høyre i bydelsutvalget ville ha Holmen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2016 kl 14:00

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: Av 611 stemmer fikk Gressbanen skole mer enn halvparten av stemmene, 327 stemmer. Det er morsomt at så mange i nærområdet engasjerte seg i å finne navn på ny skole. Det kom inn veldig mange gode forslag, og bydelens politiske arbeidsutvalg kom frem til fire navn som kunne representere skolen.

Mange med oss trodde nok at navnekonkurransen var reell på den bakgrunn, men Høyre la i bydelsutvalget frem forslaget om Holmen skole i stedet, med Ingrid Nyhus som saksordfører, som også ivret for navnekonkurransen.

I sin begrunnelse i bydelsutvalget sa hun: "Gressbanen er en utrolig flott idrettsplass og med over nitti års eksistens somfotballbane, idrettsanlegg og et naturlig sted for mange av bydelens unge og spreke. Men Gressbanen er ikke et gårdsnavn, men et navn på en idrettsplass."

Med den begrunnelse
vil kanskje noen synes det er rart at Gressbanen da ble med i finaleheatet. Liten vits i å ta med et navn som er forhåndsdømt. Andre har pekt på at den nye flerbrukshallen som er planlagt på Gressbanen skal brukes av skolens elever og dermed knytter tilhørlighet. Litt dårlig gjort er det vel også mot dem som hevder at de bor på Gressbanen, uten at det nødvendigvis betyr at de bor i klubbhuset eller telter på kunstgressbanen. Det beste hadde vel vært at Ready tok grep og kaller anlegget Holmen stadion.

Se hele begrunnelsen her: Side 28 i protokollen fra BU-møtet.

Det nye premisset i navnekonkurransen ble knyttet til hvilken tradisjon man har fulgt i alle år når det gjelder navnsetting av grunnskoler. "Det har i over hundre år vært tradisjon for å navngi grunnskolene våre etter den gård som eiendommen ligger til", sa Nyhus i sin begrunnelse. På den bakgrunn er Holmen skole et bra navn, da tomten ligger på stedet hvor de ulike Holmen-gårdene hadde land. Dessuten hadde Utdanningsetaten allerede anbefalt Holmen. Men for dem som stemte på Gressbanen, får man vel følelsen i disse EM-tider som om målet er feilaktig annulert for offside.

For å spare tid
burde man tatt navneforslaget Holmen skole rett inn i bydelsutvalget, uten å gå veien om navnekonkurranse. For Akerspostens del var det gøy å se responsen med alle forslagene som kom inn. Kanskje man trodde at Holmen var en soleklar favoritt og at vettuge folk ville gi navnet flertall. Men de fleste ville ha Gressbanen. Dem om det.

Noen frekkaser på Nesbru har tatt seg den frihet å kalle skolen for Holmen skole. Håper ikke det får konsekvenser for sosiale meder som Facebook, som også er en arena.

Det hører med til historien at Arbeiderpartiet foreslo Gressbanen skole i bydelsutvalget, som fikk Aps to stemmer.

Resultatene fra navnekonkurransen da avstemmingen ble avsluttet:
Gressbanen: 327
Holmen: 219
Hagan: 38
Løkka: 27

Les også:

Mange vil sette navn på skolen

Navnekonkurransen er åpnet

Hva skal skolen hete?


Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse