Mener Ruter tvinger frem mer bilbruk

BORTE: Bussrute 47 henger bare igjen på skiltet på holdeplassene. Stiller du deg opp for å vente på den, kommer du til å bli stående. Foto: Fredrik Eckhoff

"Nå kom beviset på Ruters veldig spesielle «omtanke» for lokalmiljøet vårt, for Røa Ring, linje 47A og B ble lagt ned,» skriver tidligere bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung på Facebook. Hun mener Ruter her skaper mer behov for bilbruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2016 kl 09:50

Akersposten
Akersposten Media

RØA/VESTRE AKER: I forbindelse med flere endringer som ser dagens lys i dag, søndag 3. april, kommer altså nyheten man har fryktet en stund, at Røa Ring legges ned.

«47 Røa Ring: Bydelsbussen har hatt få passasjerer og legges ned. På grunn av nedleggelsen vil buss 45 og 46 få et forsterket tilbud.»
Ruter viser til flere endringer, som du finner her.

Horn Galtung i harnisk

Den tidligere bydelsutvalgslederen Horn Galtung (H) er spesielt opptatt av dette temaet fordi linjen lenge har vært oppe til behandling hos lokalpolitikerne i Bydel Vestre Aker. Hun melder at bydelsutvalget har kommet med forslag til endringer som de mener er bedre for bydelens beboere.

Hun skriver at Ruter har lagt ned rutene «til tross for at bydelsutvalget i flere år har bedt om en omlegging av linje 47 til også å bli en tverrgående linje i bydelen, slik at Midtstuen og Slemdal-områdene kan bindes kollektivt sammen med Røa og administrasjonen og NAV på Huseby.»

«Vi har til og med laget en ruteplan for dem, og så er svaret å legge ned den lille ruten vi har hatt i mange, mange år! skriver Horn Galtung.

– Selvfølgeligheter

Horn Galtung, som nå er bystyrepolitiker, fnyser av endringene som er gjort for å kompensere nedleggelsen.

«At vi får et økt tilbud på linjene 45 og 46, er bare fordi disse har vært overfylte i rushtiden og korrespondert dårlig med T-banen. Det siste gjelder også for for linje 41. Det er selvfølgeligheter for de fleste av oss, det tok bare Ruter noen år før de også skjønte det. I motsetning til den generelle holdningen om mest mulig kollektivbruk for de fleste, er Ruters svar til mange i bydelen vår: Lenge leve bilen i lokalmiljøet!»

Les mer om alle Ruters ruteendringer her.


Si gjerne din mening i kommentarfeltet under artikkelen eller på vår Facebook-side.

NB! Gå ikke glipp av lokale nyheter. Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kongepuddelen Ramses tar taxi og går på restaurant

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse