Mangler sykkelstativer overalt

SJEKKER BYDELEN: Knut Frederik Horn (MDG) sykler bydelen rundt for å sjekke om det er tilgjengelige sykkelstativer. Foto: Vidar Bakken

Hvordan skal vi få flere til å bruke sykkel når det ikke er sykkelstativer på T-banestasjoner og ved butikker og skoler, spør MDGs Knut Frederik Horn. Nå er det kommet midler som kan bøte på det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2016 kl 17:46

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: Bydelen har opprettet en egen sykkelkomité med medlemmer fra de politiske partiene i bydelsutvalget. Hensikten er å bedre legge til rette for syklister. Koordinator for gruppen er Knut Frederik Horn fra Miljøpartiet de Grønne.

Oppsiktsvekkende lite

– Sykkelprosjektet i Oslo skal legge til rette for dem som sykler. Sykkelstativer der folk ferdes er en del av dette. Det er oppsiktsvekkende lite lagt til rette for sykkelstativer, sier Horn, som har mange ekempler på dette.

– Mange vil sykle til nærmeste T-banestasjon og ta banen videre. Det er ingen som vil gjøre det om det ikke er et sykkelstativ å låse sykkelen i. Ta for eksempel T-banestasjonene i vår bydel. Det er mange stasjoner som ikke har sykkelstativer i det hele tatt. Vinderen, Slemdal, Vettakollen, Midtstuen, Besserud og Voksenlia er alle stasjoner uten stativer, mens andre igjen bare har noen få, sier Horn.

Søker midler

Han har også registrert mangel på sykkelstativer ved skoler, idrettsbaner og butikker. Voksen skole har for eksempel 125 plasser mens Vinderen skole har 18 plasser. Røa idrettslag har 75 plasser og vil ha flere, mens det på Gressbanen ikke er tilbud om sykkelstativ. Mange barnehager og butikker mangler også sykkelstativ.

– Behovet er stort. I det gode samarbeidet vi har med bydelens administrasjon, registreres mangelen på steder å låse sykkelen. Så vil vi i løpet av mai søke på midler som ligger i kommunens Sykkelprosjekt, for å få på plass sykkelstativer montert fast på asfalt, sier Horn.

Se bildet større

SLIKE: Dette er sykkelstativer som er ønskelige, fast montert i asfalt.

Han oppfordrer lesere til å melde inn steder hvor man mener det bør være tilgjengelige sykkelstativer. Det kan gjøres til hans mailadresse: knutfrederikhorn@gmail.com

– Samtidig vil jeg oppfordre syklistene til å investere i en skikkelig kjetting eller sykkellås, som man ikke uten videre kan klippe av med en avbiter. Tyvene vet hvilke låser som lett lar seg klippe av, sier Horn.

LES OGSÅ: Foreldrenes gave til vennskap på Bestum

Høyblokker langs Mærradalen

Går imot dyr sykkelvei

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse