Mange vil sette navn på skolen

ENTUSIASME: Ingrid Nyhus (H) er glad for navnengasjementet og lanserer en utvidet navnkonkurranse hvor leserne skal bestemme navnet på skolen. Foto: Vidar Bakken

Engasjementet er stort. Navnforslag til den nye skolen renner inn på Facebook og på mail.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2016 kl 08:37

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

SKOLEN: Slik er skolen tenkt plassert i terrenget. Skisse: Gasa Arkitekter

GRESSBANEN: Det er liten tvil om at folk i bydelen er interessert i hva den nye skolen skal hete, og kreativiteten er stor. Og vi har bare så vidt begynt.

Utvidet konkurranse

– Det er veldig morsomt. Her er det allerede mange flotte forslag. Vi skal lytte til folket og har bestemt oss for å lage en utvidet konkurranse. Vi skal lage et finaleheat til slutt, med det vi mener er de beste forslagene. Det gjør at vi må ha alle forslag på bordet før 21. april i stedet for 1. mai. De beste forslagene vil så bli presentert i akersposten.no, hvor alle kan være med å stemme frem det som skal bli navnet på skolen, sier Ingrid Nyhus (H), som i går lanserte navnkonkurranse på vegne av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

Her er de foreløpige forslagene:

Temaet bjørn, i og med adresse i Bjørnveien, har resultert i forslagene Bjørnelabben skole, Bjørnehiet skole og Bjørnen skole.

Flere vil at den skal hete Gressbanen skole med sin umiddelbare nærhet til nettopp Gressbanen. Områdeforslaget Vestre Holmen skole er med. Det samme er Holmen skole.

Holmendammen skole
har også med nærhet å gjøre. Med sin beliggenhet kommer også forslagene Løkkaskogen skole, Gressløkka skole og Løkka skole.

Ready skole er et forslag. Med sin umiddelbare nærhet av Holmenkollen Tennisklubb og foten av Holmenkollen er Holmenkollen skole et alternativ.

Hva med et historisk betinget navn – Krag skole? Forslagsstiller peker på veier i nærheten Krags vei, Krags terrasse og Kragskogen oppkalt etter veidirektør og friluftsmannen Hans Hagerup Krag, som blant annet hadde ansvar for veiene til Holmenkollen og Voksenkollen. Han var også med å etablere Den Norske Turistforening i 1868.

Det har også kommet inn forslag på Sønsteby skole, for å hedre motstandsmannen Gunnar Sønsteby, som bodde i bydelen.

Det er bare å sende inn forslag til postmottak@bva.oslo.kommune.no eller tips@akersposten.no eller på vår Facebook-side.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse