Mange å takke for banen på Hullebergmyra

TAKKETALE: Her takker daglig leder i Ullern Fotball, Hans Ultvedt Skageng, dem som har gjort kunstgressbanen mulig. Foto: Vidar Bakken

På den gamle grusbanen på Hullebergmyra, like ved Øraker skole, lå alt til rette for å legge kunstgress. Men hvor skulle pengene hentes?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2016 kl 15:15

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

MUNTERT: De tre entusiastene benyttet anledningen til å skryte av hverandre før åpningen. Fra venstre: Carl Oscar Pedersen, James Stove Lorentzen og Hans Ultvedt Skageng. Foto: Vidar Bakken.

ØRAKER: Unge spillere og foreldre samlet seg under den offisielle åpningen av kunstgressbanen på Hullebergmyra. Før åpningen traff Akersposten tre glade gutter, som alle hadde bidratt til at banen ble en realitet.

– Da vi begynte å arbeidet med å få kunstgress på Hullebergmyra, var vi avhengig av støtte fra kommunen. Og jeg må si at jeg er imponert over politikernes engasjement i denne saken. Først tok vi kontakt med Bydel Ullern og da særlig lederen av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), som tok saken videre, sier daglig leder i Ullern Fotball, Hans Ultvedt Skageng.

Alt lå til rette

Banen skulle koste 1,3 millioner kroner, og Ullern IF ville selv reise halvparten av kapitalen. Kommunen skulle bidra med 650.000 kroner for å få banen på plass. Det var billig for en bane som kunne brukes av fotballgruppas 1150 medlemmer, samt skolenes elever like ved. Problemet var at selv om ideen, beliggenheten og forholdene lå til rette for kunstgress, sto ikke banen på Oslo Idrettskrets prioriterte liste. Det var mange foran som lå på venteliste.

– Alt lå jo til rette, og det var åpenbart et godt prosjekt. Det kunne realiseres fort og ville være en kjempedeal for kommunen, ikke minst med tanke på at elevene ved Øraker og Lilleaker skole ville få en gratis bane, sier Carl Oscar Pedersen, som tok opp saken med politikerne i rådhuset.

Løsningen kom med Røsland

Der engasjerte James Stove Lorentzen (H) seg, som da var leder av finanskomiteen.

– Da jeg var her på befaring, så jeg at dette var et prosjekt vi måtte finne midler til. Min oppgave ble å lobbe inn dette i rådhuset. Problemet var naturligvis å finne ut hvor pengene skulle tas fra. Løsningen kom med byrådsleder Stian Berger Røsland, som hadde en kasse han disponerte til helt spesielle oppgaver som trengte støtte. Han sørget til slutt på egen hånd for at banen ble en realitet, og det skal han ha all ære av, sier Stove Lorentzen.

Se bildet større

TAKK TIL RØSLAND: James stove Lorentzen krediterte blant andre den tidligere byrådslederen for at banen hadde blitt noe av. Foto: Vidar Bakken

Så fikk da også Røsland sin del av æren da Stove holdt sin tale, før han klippet snoren som markerte åpningen av banen. Røsland, som nå er ute av politikken, var dessverre opptatt på annet hold.

Før dette hadde Ultvedt Skageng i sin tale tatt historikken bak kunstgressprosjektet og hvilken glede klubben hadde gjennom samarbeid med politikerne. Carl Oscar Pedersen var et stort smil og returnerte komplimentene. Deretter fikk Stove Lorentzen og Pedersen æren av å blåse i gang to kamper på Hullebergmyra på Øraker.

LES OGSÅ:
Bestum-fotografen har meldt seg!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse