– Man må brenne for faget, dette er ingen dans på roser

Chantél Nové Gundersen (t.v) og Lisa Rognlien feirer 30 år for Vinderen Blomster onsdag 18. oktober. Foto: Fredrik Eckhoff

– Blir det 30 år til? – Ja, jeg kommer sikkert til å gå her med rullator til slutt. Jeg har ingen planer om å gi meg!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2017 kl 08:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Vinderen Blomster har de siste 10 årene ligget i Borgenveien. Meny er nærmeste nabo.

VINDEREN: Det sier Chantél Nové Gundersen, som onsdag 18. oktober feirer jubileum for Vinderen Blomsters. Det er 30 år siden hun overtok blomsterbutikken Pink Flower inne på Vinderen Torget. Der holdt Vinderen Blomster til i 20 år, før hun flyttet butikken over veien til Borgenveien for 10 år siden.

– Hvorfor flyttet dere?

– Det skulle komme en blomsterbutikk her uansett, og vi hadde ikke overlevd i det lille lokalet inne på senteret. Jeg følte at det var tryggere, og det var gøy med en forandring, sier butikkeieren. – Jeg hadde lyst til å få nye utfordringer, bli litt større. Det er vanskelig å drive med blomster smått. Man må ha litt volum, stor vareflyt, mye kunder, flere ansatte og god plass.

– Var det lurt å flytte og utvide?

– Ja, satsingen gikk bra. Det har vært utfordringer, og man må brenne for faget. Det er ingen dans på roser» Man jobber jo mer enn full arbeidsdag, men det gjør vel de fleste selvstendig næringsdrivende, sier hun.

Startet med familien

Chantél var bare 19 år da hun startet opp for 30 år siden, med moren, blomsterdekoratøren Anna, som god støtte. Faren Stein var også involvert. Vinderen Blomster var altså en skikkelig familiebedrift de første årene.

I 1999 drev Chantél butikken videre alene, da foreldre trakk seg tilbake. Dermed ble det viktig å finne de riktige medarbeiderne som kunne bidra til å utvikle Vinderen Blomster. Lisa Rognlien er den i dag som har vært med henne lengst. Hun startet i 2002.

– Lisa kan butikken like godt som meg, nesten bedre. Hun styrer sjappa når jeg ikke her her. Hun er helt uunnværlig, sier Chantél. – Men det er de andre også da… Så pliktoppfyllende og lojale ansatte skal du lete lenge etter. Den gjengen som er her nå, er helt fantastiske.

Hun sier at hun har lært litt med årene når det gjelder å sette sammen den rette staben.

– Det gjelder å finne dem som har den rette interessen for faget, og det har naturligvis med kjemi å gjøre. Dette er et tungt yrke. Man blir sliten. Men det er også gøy. Det er masse humor. Og så er vi heldige som får lov til å lage vakre ting.

Kjenner mange

Hun forteller at mange kundene har vært der helt siden starten i 1987.

– Ja, mange av dem har jeg kjent i 30 år. Det er noe av det som gjør dette så hyggelig. Man følger jo kundene og får med oss mange av de store begivenhetene i livene deres. Det er betryggende for mange å vite at vi vet hva de liker, sier hun.

Spesiell dag onsdag

– Mange tror det er koselig å jobbe med blomster, og det er jo det. Men det er sjelden vi får stått og kost oss med blomstene. Det er mest sjauing og tidspress, sier hun, mens Lisa feier blomsteravfall fra gulvet rundt beina våre. Forberedelsene til jubileumsdagen, onsdag, er godt i gang. Chantél forteller at de er klare for å gi kundene litt ekstra på 30-årsdagen.

Hun snakker om goodiebag til kundene, demonstrasjon av blomsterdekorasjon mellom klokken 15 og 19 og en butikk som er fylt med vakre blomster.

Gir seg ikke med det første

Blomstergründeren fra Kjelsås har blitt ved sin lest i 30 år.

– Blir det 30 år til?

– Ja, jeg kommer sikkert til å gå her med rullator til slutt. Jeg har ingen planer om å gi meg!

LES OGSÅ: Blomsterbutikk måtte gi seg etter 15 år

Gutt knivranet og slått på Vinderen

Landslagsalpinist på sykkel meid ned av lastebil

Heming-gutten som senket Tyskland

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse