«Lytt på radio» - men hva med dem uten DAB?

HJELPER LITE: Denne FM-radioen er til liten nytte når alarmen går. Foto sirene: Odd Skarbomyr, DSB

En krisesituasjon oppstår mens du sitter i bilen og alarmen over byen kjenner du igjen: «Viktig melding – lytt på radio». Da kan du bare se oppgitt på din gamle FM-radio.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media
ANNONSE
Annonse
 

OSLO: Akersposten ringte Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) for å høre om ikke dette er en svakhet i varslingstjenesten, når mer enn 50 prosent av alle bilister mangler DAB-radio i bilen. Lesere av Akersposten er opptatt av problemstillingen.

- Når alarmen går, så er det først og fremst en oppfordring til alle om å søke informasjon. I det tilfellet hvor man ikke har annet enn radio i bilen å søke informasjon fra, så er det ikke noen annen løsning enn å skaffe seg DAB-radio eller en DAB-adapter, sier avdelingsleder i sivilforsvarsavdelingen, Jørn Moholdt, som tror at noen gjerne vil dra problemstillingen inn i debatten, for eller imot DAB.

- De fleste i dag har mobiltelefon og kan bruke nettet for å innhente informasjon, selv om man skal være forsiktig med det mens man er i trafikken, sier Moholdt.

Han kan fortelle at DSB har anbefalt et nytt varslingssystem.

- Det dreier seg om et system for masseutsendelse av SMS i en krisesituasjon, som vi har anbefalt overfor Justisdepartementet. Saken er nå til behandling i departementet, sier Moholdt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse