Lurer du på hva du skal fylle høstferien med?

Ut i friluft? Oslo Sommerpark har mye moro for store og små. Foto: Fredrik Eckhoff

Har du tips til saken?  Send tips!

Klatring i moro i skogen kanskje? Eller hva med å lage din egen gudefigur på Vikingskipshuset? Eller kanskje rett og slett en tur på kino? Forresten, har du funnet alle stolpene i Vestre Aker ennå?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2016 kl 18:47

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Høstferien er over oss, i hvert fall en hel del av oss! Sitter du og lurer på hvordan du skal få deg selv (og barna?) opp av sofaen i høstsolen som skal skinne over oss i de nærmeste dagene? Da har vi noen tips til deg!

Ut i skogen, opp i trærne!

Et soleklart tips i fint høstvær er å ta en tur til Oslo Sommerpark på Tryvann, der du eller dere for eksempel kan ta en tur i klatreparken og oppleve natur, aktivitet og kribling i magen! Les mer på Oslo Sommerparks sider. Husk å booke plass, de kan være lurt.

Flotte museer i vest

Hva med en museumsrundtur? Er det lenge siden du har brushet opp på kunnskapene om vår nære og fjerne historie? Da vet du jo at Bygdøy ligger der med sine fantastiske museumsskatter. Vi ramser opp i fleng, Kon-Tiki museet, Vikingskipshuset, Fram-museet, Norsk maritimt museum og, naturligvis, Folkemuseet.

Ekstra stas blir det for eksempel på Folkemuseet, der den gode, gammeldagse potetferien blir feiret og forklart, med aktiviteter for store, men mest små.

På Vikingskipshuset kan du oppleve Ratatosk fortelle om norrøne guder og helter. Barna kan til og med lage sin egen gudefigur.

Glem ikke skihistorien!

I lokalmiljøet vårt finner du jo også Skimuseet. Kanskje en stund siden du var der? Har du aldri satt dine ben inn i fjellet under hoppbakken, er det sannelig på tide å ta turen! Skimuseet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med skihistorie.

Stolpejakt

Hr du funnet alle stolpene i Stolpejakten? Hvis ikke, har du masse moro å se frem til! Les mer om Stolpejakten i Vestre Aker her.

En liten svipp fra Frognerparken

En høsttur i Frognerparken, med eller uten Pokémon Go-appen aktiv, kan jo avsluttes med en tur inn Vigelandmuseet? Les mer her!

Spøkelser i byen!

Vet du at det fins ekte spøkelser i Oslo? Og de fins ikke bare i Schlägergården på Lilleaker, slik vi skrev om nylig, men også i sentrum! Du kan faktisk være med på en litt skummel (?) guidet tur. Tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag arrangeres dette i høstferieuken, les mer her!

Flere godbiter

Flere gode tips hvis du har lyst til å ta steget utenfor våre flotte bydeler, Ullern og Vestre Aker, er for eksempel disse familievennlige aktivitetsstedene:

Engineerium, det interaktive opplevelsessenteret på Fornebu

Sæteren gård, et fantastisk sted for barnefamilier i Bærum, bør oppleves!

Teknisk museum på Kjelsås, alltid en hit! Det går rykter om store mengder Lego...

Eller hva med en tur på kino? På Saga er det for eksempel ekstra aktiviteter på dagtid i høstferien.

For flere tips om saker og ting som skjer i sentrum, er det lurt å ta en titt på kalenderen til VisitOslo. Her er den barnevennlige kalenderen deres.

Har du gode tips til aktiviteter i nærmiljøet i høstferien? Tips oss på tips@akersposten.no.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse