Lukk dører og vinduer!

ET ÅPENT VINDU: Det er nok til at tyvene tar seg raskt ut og inn om du er hjemme eller ikke. Foto: Illustrasjon

Flere har i sommer opplevd tyver som plutselig står i soverommet eller et annet sted i huset. Det er svært ubehagelig, sier politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2016 kl 15:31

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: - Jeg vil anbefale folk å ha vinduer og dører lukket, også om natten, selv om det er varmt ute. Det er det som ofte kalles innstigningstyveri som dominerer tyveristatistikken denne sommeren, sier leder for Etterretning- og Vinningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, politioverbetjent Stig Vasbø.

Han understreker at det å holde vinduer og dører lukket selv om det er i andre etasje.

- Flere ganger har vi sett at tyvene bruker stige for å ta seg inn i huset, sier Vasbø.

Se bildet større

ADVARER: Lukk dører og vinduer ellers er det en invitasjon til innstigningstyveri, mener politioverbetjent Stig Vasbø. Foto: nab.no/Kristin Tufte Haga

Veldig ubehagelig

11 av 16 forhold som er anmeldt i juli og som hører inn under Majorstuen politistasjon, dreier seg om innstigningstyverier.

- Det er klart at det er veldig ubehagelig og folk blir skremt av det. Det er heldigvis ikke blitt utøvd vold ved noen av disse sakene. Vi er kjent med at en kvinne ble knivstukket i Bærum ved et innstigningstyveri, men noe tilsvarende har vi ikke sett i Oslo, sier Vasbø.

Les også intervju med Stig Vasbø om forebygging av innbrudd på nettsidene til Nordre Aker Bustikke, nab.no :

Er vi så naive?

Pågrepet

Tyvene er ute etter lett omsettelige varer og ofte dreier det seg om smykker og penger.

- Nå har vi pågrepet en rumener og sporet opp gods som kan knyttes til flere av de anmeldte sakene. Vi har også et par andre i kikkerten, som vi regner med å hanke inn i løpet av de nærmeste dagene, sier Vasbø.

Lavt antall

Han viser til politiet de siste årene har brukt store ressurser på å bekjempe den tidligere høye boliginnbruddstatistikken. Det har hjulpet.

- I hele stor-Oslo er det 50 forhold som er anmeldt i juli. Det er omtrent som ifjor. Forskjellen er at ifjor var det snakk om 4 innstigningstyveier, mot 21 i år. Uansett er det et lavt antall anmeldte forhold i forhold til tidligere og vi jobber for å komme enda lavere, sier Vasbø.

Les også:

Sykkeltyver følger med på resultatlistene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse