Lucie ble gjærbakstekspert og snudde underskudd til overskudd

Lucie Bubnova var faktisk på besøk på Holmenkollen som turist før hun flyttet til Norge for syv år siden. Nå leder hun Hoppkafeen – med suksess. Foto: Fredrik Eckhoff

En markastue må ikke ligge mange kilometer inn i skogen. Du har faktisk én rett under Holmenkoll-hoppet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2017 kl 10:50

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENKOLLEN: – Her er det masse turmuligheter, rett ut herfra, sier leder for Skimuseet, Birgitte Espeland. Hun har invitert Akersposten ene og alene for å skryte av Hoppkafeen – og kafeens daglige leder, Lucie Bubnova.

– Man må huske at dette ikke er et stengt område, som mange kanskje tror fordi det er Kollen-anlegget. Så vi ønsker å profilere oss mer som en markastue, sier Espeland, som mener at nærområdet til verdens mest kjente hoppbakke egner seg godt for turer både på snø og barmark.

Oppdaget gjærbakst

Lucie Bubnova kom til Norge fra Tsjekkia for syv år siden. De siste fem årene har hun jobbet på Hoppkafeen, de siste tre årene som daglig leder. Espeland forteller at Bubnova nå er blitt noe av en ekspert på gjærbakst.

– I Tsjekkia er det ikke så mye av det. Der er det mest eplestrudel og sånt, smiler Espeland.

– Ja, det stemmer det. Jeg var egentlig aldri glad i boller, men fikk smake på en bolle på Hadeland Glassverk for noen år siden, og den var så god! Så jeg tenkte hvis vi kunne få til noe sånt her på kafeen, måtte vi satse på det, sier Bubnova.

Nå går det i selvbakte kanelstenger med vaniljekrem eller bær, skolebrød, boller… Særlig på torsdager tar det helt av med hjemmebakst.

– Og så har vi de typiske kafévarene, som baguetter og varme sandwicher. Vi har lagd et konsept som er enkelt, og det er vikitg at vi kan servere raskt, sier hun. Det er mange turister som kan ha dårlig tid når bussen står og venter.

Flere stamkunder

Men det er slett ikke bare turistene som bruker Hoppkafeen. De to forteller at stadig flere av lokalbefolkningen og turgåere oppdager denne lille kaféperlen, som ligger vegg i vegg med Skimuseet.

– Vi merker det for eksempel på at vi får inn stadig flere utfylte kaffekort. Altså har vi flere stamkunder, sier Bubnova, som forteller at kafeen besøkes av stadig flere barselgrupper, pensjonister og andre som ikke nødvendigvis har Skimuseet som destinasjon i samme slengen.

Espeland, som altså er lederen for Skimumuseet, forteller at det er veldig viktig å ha et godt kafétilbud ved museet.

– Det bidrar til å skape god stemning å ha en god kafé her. Det blir en hyggelig atmosfære, sier hun og minner om spesialtilbudet hver fredag.

– Da er det suppe. Hjemmelaget suppe! sier hun. – Og så har vi naturligvis byens beste vafler. Det har vi hver dag!

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse