Lilla lys på Ekebergrestauranten og Tårnet på Tjuvholmen i morgen. Men hvorfor?

BLIR LILLA: Og setter lys på en svært viktig og "glemt" kreftsak.

I morgen vil flere i Oslo vest se at Ekebergrestauranten og Tårnet lyse i purpur flomlys når de ser utover byen. Det gjelder en "glemt kreftform".

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Fra mange kanter av Oslo vil folk se at Ekebergrestauranten bader i lilla flomlys fra midnatt til midnatt den 16. november. Signalbygg over hele verden lyses opp på samme måte. Tårnet på Tjuvholmen blir også lilla. Dette gjøres for første gang i Norge.

Lilla er fargen som markerer den internasjonale dagen om «den glemte kreftformen», kreft i bukspyttkjertelen (pancreas). Denne kreftformen tar flere liv årlig enn brystkreft i Norge og er svært alvorlig.

Cirka 800 nordmenn får diagnosen hvert år. Kun seks prosent lever etter fem år. Behandlingsmulighetene for kreftformen er i dag begrenset. Likevel er det nærmest ingen forskning i Norge, og svært få tilbud om utprøvende behandling eller deltakelse i kliniske studier. Overlevelsen er kraftig forbedret for mange kreftformer, men for pancreaskreft har tallet nærmest stått stille i 40 år.

Landets første nettverk av pasienter, pårørende og fagfolk, Pancreaskreft Nettverk Norge (PKNN), vil skape mer oppmerksomhet, aktivitet og informasjon. Det er åpent møte i Kreftforeningens lokaler i Oslo torsdag 16. november kl. 18 -20.

Mer informasjon på Pancreaskreft Nettverk Norge nettside

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse