Like ille to år etter

ANSIKT MOT SKØYEN: Slik har det vært i mange år, nedslitt og tagget. Nå skal ny leietaker rydde opp. Foto: Vidar Bakken

For nøyaktig to år siden tok Akersposten (tidl. Ullern Avis) opp saken om hvorfor søppel og de stygge grafittiveggene ut mot E18 ikke ble fjernet. Bymiljøetaten skulle gjøre noe med saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2016 kl 10:11

Akersposten
Akersposten Media

SJØLYST: I mange år reagerte folk som passerte båtopplaget i Bestumkilen. Akersposten dokumenterte med bilder og skrev blant annet for to år siden:

"Flere steder langs gjerdet til båtopplaget er det en del søppel, men verst er det på baksiden av Karenslyst Servicesenter ved innkjørselen til båtopplaget. Bygget som mangler vedlikehold er tagget ned og søppelet flyter rundt. Mange har reagert på dette med innsikt fra veien. Dette er også det første som vil møte turister som leier seg inn med bobiler på området."

Se bildet større

VERRE FØR: I saken for to år siden, kunne Akersposten vise hvor forsøplet området var. Det er bedre i dag. Foto: Vidar Bakken

Samme grafitti

Akersposten tok da opp saken med Bymiljøetaten, som den gang sa at etaten ville ta affære og ta dette opp med leietaker på stedet. Siden har ikke annet skjedd enn at den nyanlagte sykkelveien har sørget for fjerning av søppel, men den samme grafittin lyser fortsatt opp i miljøet mens byggets maling flasser av.

Se bildet større

IKKE VAKKERT: Men den nye sykkelveien har heldigvis gjort at mye av den gamle forsøplingen har forsvunnet. Foto: Vidar Bakken

Lover opprustning

Vi tok igjen kontakt med Bymiljøetaten for å høre hvorfor det ikke blir gjort noe med vedlikeholdet. Etaten kan informere om at bygget har fått ny leietaker etter at kontrakten med tidligere leietaker gikk ut i fjor sommer. Ny leieavtale ble inngått i fjor høst og i den inngår at leietaker skal holde orden rundt bygningen og pusse den opp.

Ny leietaker er Sjølyst/Karenslyst båtopplagsforening, som har informert etaten om at arbeide med opprustning av og rundt bygget er bestilt. Da er det bare å vente å se.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse