Lettet bydelsleder etter kriseoppslag

LETTET BYDELSLEDER: Tilbakegangen for Høyre i Bydel Vestre Aker var langt mindre enn det prosentpoengene viste. Foto: Vidar Bakken

Akerspostens avsløring om at beregninger av valgresultatet for Bydel Vestre Aker er feil, er gode nyheter for en skuffet bydelsleder. Han måtte stå til rette etter flere kriseoppslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2017 kl 14:46

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: Det har vært et par tunge dager for bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen (H) etter at tallene fra stortingsvalget viste at Høyre i bydelen hadde en tilbakegang på 8,4 prosentpoeng. Mediene har vært på han for å få en forklaring på Høyres store tilbakegang i bydelen.

Les også: Gedigen feil i valgresultatet

Kunne ikke forstå

- Jeg har grublet og kunne ikke forstå hvordan det var mulig at Høyre kunne gå tilbake 8,4 prosentpoeng i vår bydel, selv om mer enn 16 000 forhåndsstemmer ikke var med i dette resultatet. Takk til Akersposten som har vist at dette ikke er tilfelle, sier en glad bydelsleder.

Rundt snittet

Han er ikke fornøyd med en tilbakegang på 5,3 prosentpoeng på selve valgdagen.

- Riktignok har det nok vært en del taktisk stemmegivining i forbindelse med at det var om å gjøre å få Venstre over sperregrensen. Dette var det mye fokus på rett før valget. Men, i mye av tiden da forhåndsstemming ble holdt, var det ikke dette de tradisjonelle Høyrevelgere hadde fremst i hodet. I og med det enorme antallet forhåndsstemmer i Vestre Aker, tror jeg at vi ligger rundt snittet for bydelen sammenliknet med andre bydeler, sier Hanssen.

Les også: Stortingsresultatet for Oslos bydeler gir ingen mening

ngen grunn til å gråte

Noe av det første Hanssen reagerte på var den ekstreme tilbakegangen i kretsen Grindbakken skole på selve valgdagen.

- Jeg kunne heller ikke forstå at vi skulle ha en tilbakegang på -13,5 prosentpoeng i Grindbakken valgkrets. Jeg var selv der oppe for å kjenne på stemningen og det var ingenting som tydet på at noe radikalt hadde skjedd. Nå viser jo den knappe tilbakegangen på 2,4 prosent uten forhåndsstemmene, at det ikke var noen grunn til å gråte, sier Hanssen.

- Som sagt, jeg er glad for at oppegående journalister i Akersposten følger så nøye med og faktisk avslører noe som ingen andre har tenkt på. Dette betyr mye og jeg er spent på forklaringen fra Valgdirektoratet, sier bydelslederen.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse