Legg ut på Tour de Oslo vest!

MUSEUMSTUR: Start helt på toppen med super utsikt fra hopptårnet og et besøk på Skimuseet! Men du kan slett ikke somle hvis du skal gjennomføre Akersposten.no's Tour de Oslo vest, en museumsturné på seks timer! Foto: Fredrik Eckhoff

Mellom klokken 10 og 16 hver eneste dag i påsken kan du både underholdes og lære litt på samme tid. Og du trenger ikke en gang å reise langt! Akersposten.no gir deg museumsturen "Tour de Oslo vest"!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2016 kl 08:07

Akersposten
Akersposten Media

Gallup

Besøker du museene i Oslo ofte nok?

Ja, jeg er jevnlig museumsbesøk og liker det!
Ja, ofte nok, og det er nesten aldri.
Nei, skulle gjerne vært på museer oftere, men har ikke tid
Jeg er ikke interessert. Finner heller det jeg er interessert i på internett
Nei.

Vis resultat

OSLO VEST: Hadde du planlagt å fylle påskedagene med herlige skiturer i solskinn mot Kikut? Eller hadde du sett for deg å nyte påskesol i et lunt hjørne på terrassen? Vel, da kan det hende værgudene skuffer deg litt denne påsken.

Men fortvil ikke, du kan jo finne på noe helt annet! Vi mener at været som er meldt de neste dagene, grått og litt kjedelilg, egner seg perfekt til å oppleve – eller gjenoppleve – våre lokale museumsperler. Hva med rett og slett å legge ut på en museumsturné?

Vi i Oslo vest er så heldige at vi har et stort antall museer å besøke i vårt nærområde. Vi har satt sammen en lilten turné, som du kan gjennomføre med hjelp av enten bil, sykkel eller kollektiv transport.

Start på toppen!

Vi tenker aller mest på deg som velger sykkelen, når vi foreslår å starte turneen helt på toppen. Hvis du ikke vil tråkke hele veien opp til Holmenkollen, tar du med deg sykkelen på t-banen.

Skimuseet er ikke bare til for japanske, amerikanske og tyske turister! I museet, som har inngang like under hopptårnet, finner du en fantastisk utstilling. Du får innblikk i skihistorien, som går hele 4000 år tilbake i tid. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski.

Har du med deg barna, kan museet lokke med påskeeggjakt også i disse dager.

Les mer om Skimuseet her!

Vi du se på utsikten når du først er i verdens mest kjente hoppbakke, kan du ta heisen opp i tårnet og se på utsikten. Hvis du ikke har uflaks og møter på den beryktede Kollen-tåka, får du oppleve en fantastisk utsikt!

Så bærer det nedover!

Vi håper du tar med deg en liten sekk med matpakke og termos med noe godt i, for du har neppe tid til å sette deg på kafé og sløse med tiden hvis du skal rekke hele vår foreslåtte museumsturné!

Nå er det nemlig tid for å sette seg på sykkelen, i bilen eller på banen igjen. Neste stopp er Bymuseet, som ligger et par hundre meter vest for Frogner plass, i de ærverdige lokalene til Frogner hovedgård.

Har du ikke brushet opp på Oslo-historien din i det siste, kan det være greit å starte med utstillingen "OsLove – byhistorien for begynnere", og så kan du spe på med legendariske bybilder fra fotograf Wilse eller lære mer om hvordan drabantbyene i Oslo ble til.

Til museumsøya!

Etter Bymuseet går ferden naturligvis i retning Bygdøy, museums(halv-)øya fremfor noen. Raskest mulig fra Frogner, er det enkelt å nå Bygdøy med sykkel og bil, men også med offentlig kommunikasjon. Du rusler i så fall rett nedover Nobels gate fra Bymuseet, og da havner du etter hvert i Bygdøy allé, hvor 30-bussen tar deg rett til museumsparadiset. Er det noen år eller tiår siden du sist var innom museene, er det på tide å ta turen igjen!

For at du stadig skal rekke hele turneen innenfor tidsrammen vår, altså innenfor åpningstidene (klokken 10-16), velger vi å foreslå at du passerer Folkemuseet denne gang. Man stikker liksom ikke innom selveste Folkemuseet en times tid.

Nei, denne gangen tar du bussen, bilen eller sykkelen noen hundre meter lenger ut, der du finner det karakteristiske Vikingskipshuset. Osebergskipet, Gokstadskipet og Tuneskipet ligger der fremdeles og forteller historien om hvordan vikingene for drøyt 1000 år siden tok seg over havene. En opplevelse for store og små, ikke minst å se nærmere på de flotte skattene som også befant seg i gravene.

To raske stopp til slutt

Hvis du ikke har gått på en real tidssmell, har du stadig litt tid igjen før museene stenger klokken 16, og da er det helt naturlig å ende opp ute ved Bygdøynes, der du har flere muligheter. Er du fascinert av vår stolte oppdagerhistorie, velger du Frammuseet, der legendariske polferder med Amundsen, Nansen og flere andre blir presentert for deg.

Har du tid og krefter igjen og mer plass på harddisken, bruker du den siste timen (halvtimen?) rett over veien, på Kontiki-museet. Thor Heyerdahls og hans hasardiøse oppdagelsesreiser i utrolige farkoster er en super måte å ende turneen på.

Hvis du gjennomfører denne reisen, kan vi love deg at du i lange perioder ikke irriterer deg over grått påskevær! God tur!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Mener disse boligene aldri skulle vært bygget

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse