Krigen kom til Røa-seniorene

Harald

Krigen kom tett på seniorene på Røa onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 10:46

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Det er onsdag, og foredrag ved Røa seniorsenter. Denne dagen har seniorsenteret en ikke ubetydelig person innen norsk film på besøk. Han er blant manusforfatterne bak store norske filmer som Bølgen, Tusen ganger god natt, og nå sist, men ikke minst Kongens Nei. Filmen ble valgt som Norges bidrag til Oscar-festivalens konkurranse om beste internasjonale film i 2016.

Onsdag var han ved Røa seniorsenter, i et ellers tettpakket program.

Harald Rosenløw Eeg forteller til seniorene på Røa at det er ekstra gøy å fortelle om historien bak filmen, til folk som faktisk opplevde de utrolig spennende dagene rundt 8. april 1940.

Fokuset manusforfatter Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland valgte å ha da de tilnærmet seg temaet, var hva som faktisk skjedde i disse avgjørende dagene 8., 9., og 10. april 1940, og ikke minst hvem Kong Håkon faktisk var som person. Han var konge, men også en leken bestefar.

– Foredraget ga et spennende innsyn i hvordan man tilnærmer seg et tema, og ikke minst å få innsikt i hvem Kong Haakon var, sier daglig leder på Røa Seniorsenter, Arne Harald Foss, som var veldig fornøyd med å ha fått en slik spennende foredragsholde

– Det har også vært spesielt gøy å gjøre dette i samarbeid med Deichmanske bibliotek på Røa, som viste filmen mandag.

– Dette må vi gjøre mer, sier Foss om samarbeidet med biblioteket.

Les også:

En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse