Kjempearrangement på Røa kommende helg

LØRDAG 30. APRIL: Hold av dagen. Maken til aktiviteter har du ikke sett på Røa.

Hva skjer når mer enn 30 frivillige organisasjoner møtes på én og samme arena. Det eksploderer i en vårfestival uten like på Røa, lørdag 30. april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2016 kl 16:10

Akersposten
Akersposten Media

RØA: – Vi vil hylle det frivillige arbeidet og den innsatsen som hver dag legges ned av frivillige i lokalsamfunnet. På lørdag kommer det mer enn 30 frivillige lag, foreninger, organisasjoner, korps og sangkor til en felles dag for å bli kjent, fortelle hvem de er, hva de gjør og ikke minst inspirere hverandre, sier en entusiastisk leder av Røa vel, Anne Bjørnebye Vik.

Første gang

Se bildet større

SUPERENTUSIASTISK: Anne Bjørnebye Vik i Røa vel forventer et fullsatt Røa sentrum 30. april.

Røa Vel i samarbeid med handelsstanden på Røa, Vester Aker Frivillighetssentral og Bydel Vestre Aker har fått en enorm respons på Frivillighets Festivalen på Røa Torg, lørdag den 30. April, klokken 11.00-15.00.

– Så vidt vi vet er dette første gangen et slikt arrangement går av stabelen på Røa - og hvilken respons vi har fått. Bare hyggelige folk som stiller opp med informasjon, demonstrasjoner, oppvisninger, underholdning, og flere sportslige aktiviteter som barn og voksne kan være med på, forteller Bjørnebye Vik.

Aktiviteter over alt

Og det er ikke lite man kan være med på. Her kan du møte Oslo Fekteklub og være med på ordentlig fekting. Skiskytterne inviterer til skyting på standplass med lasergevær. På torget kan du spille minifotball mot naboen eller minibandy med gutter og jenter. Hva med å lære livredning og førstehjelp?

Se bildet større

FEKTING: Kom til Røa på lørdag og test ordentlig fekting med Oslo Fekteklub. Foto: Oslo Fekteklub.

– Her blir det også musikk og sang,opptreden av både revyamatører og spreke gymnaster og turnere. Barna bli våre nye kunstnere når biblioteket stille med gamle bøker som skal rives i stykker og bli til nye kunstverk under ledelse av en erfaren kunstner. Vil du nyte klassisk eller brass band musikk er Røa Torg med Samfunnshuset Vest stedet. Her kan du finne din nye forening, hvor du treffer engasjerte mennesker med samtaler om frivillighet, hva det kan gi deg og hva du selv kan bidra med, sier en sprudlende, entusiastisk velleder.

En av Norges bærebjelker

Hun understreker hvor enormt viktig det frivillige arbeidet er.

– Frivillig innsats er en av Norges bærebjelker. Over 60% av befolkningen bidrar til frivilligheten og vi har mer enn 10 millioner medlemskap i en eller annen frivillig organisasjon. Frivillighet er da også et samfunnsområde politikere nå for alvor begynner å sette i system. Og det er på tide. Bare 13 prosent av alle norske kommuner har en bevisst frivillighetspolitikk. I Bydel Vestre Aker er vi derfor glade for at våre bydelspolitikere har utpekt ”Frivillighet” til et av tre fokusområder i sin strategiske plan for 2016-2019, sier Bjørnebye Vik.

Pilotbydelen

Bydel Vestre Aker Bydel blir en pilot bydel, hvor Frivilligheten skal kartlegges av Frivillighet Norge. Det er et prosjekt som starter i disse dager, og som vil være en del av grunnlaget for utformingen avr bydelens frivillighetspolitikk.

– Vårfestivalen 2016 er derfor også en flott anledning for vår Bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen til å ta denne viktige sektoren nærmere i øyensyn. Bydelslederen stiller opp og bidrar til den offisielle åpningen. Frivillighet engasjere ikke bare lokale bydelspolitikere – vi får selveste ordfører Marianne Borgen med til å avslutte hele arrangementet.

Akersposten, som selv skal delta på Vårfestivalen, kommer tilbake med hele programmet senere i uken.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole

Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse