– Kjære Knut, nå unner vi deg litt latere dager

Kjøpmann Knut Stensås tok imot gaver på den siste dagen på jobb. Nå gir han seg etter 50 år hos Joker i Ekraveien/Bjerkebakken. Foto: Ingeborg Berge

– Du har ikke bare forsynt oss med mat, men du har også oppdratt ungene våre, sa en av stamkundene til kjøpmann Knut Stensås torsdag, på hans siste dag i butikken i Ekraveien. Butikken var full!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2017 kl 10:43

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Ellen Steina, fast kunde som holdt tale til Stensås.

BOGSTAD/RØA: Så kjær er Joker-butikken i nærmiljøet som ligger på hjørnet Bjerkebakken/Ekraveien at lokalbefolkningen torsdag nærmest gikk mann av huse for å takke av kjøpmann Knut Stensås. Det var nemlig den aller siste dagen han var på jobb i butikken, og han kan se tilbake på 50 år i butikken.

Akersposten skrev tidlig i høst om at Stensås kom til å gi seg til nyttår..
– Det har vært 50 fine år, med mange hyggelige folk. Nå får det holde, sier kjøpmannen, sa han til lokalavisen da.

Hedret med gaver og hyggelige ord

De eller fleste faste kundene kan ikke huske annet enn at Stensås har drevet denne butikken, og han fikk med seg både gaver og mange hyggelige ord på den siste dagen før butikken stengte. En av stamkundene, Ellen Steina, blant annet kjent som en av frontfigurene i Røarevyen, sa noen velvalgte ord, som helt sikkert de fremmøtte stilte seg hjertelig bak.

– Du sa til Akersposten nå i høst at du trodde du ikke kom til å ha noen tåre i øyekroken når du gir deg. Vel – vi har noen tårer i øyekroken,» sa Steina, som mente at Stensås har forsynt kundene med både alt de trenger.

– Du er godt kjent for din fantastiske roastbiff og grillede kyllinger, du har sikret oss god stek og ribbe til jul i alle år, og du har tatt inn helt spesielle varer som vi har ønsket oss gjennom årene, sa hun og la vekt på hans og resten av stabens gode service.

– Du har ikke bare forsynt oss med mat, men du har også oppdratt ungene våre. De har fått hjelp til å finne alt på handlelisten, de har fått like god service som oss voksne. Og du har lært dem hva som er god oppførsel i butikken – og hva som ikke er greit når man handler, sa Ellen Steina.

Etterpå sa hovedpersonen selv at det antakelig ikke hadde vært flere innom butikken på én dag siden telefonkiosken ble åpnet...

Flere hyggelige ord...

Vi gjengir like godt resten av talen til Steina også:

«Det har vært rart å tenke på denne høsten at du og gjengen din her i butikken, ikke lenger skal drive Stensås videre. Ja – for alle vi som har bodd her lenge, vi bruker ikke navnet Joker, vi handler hos Knut eller Stensås. Mange av oss har handlet her like lenge som du har drevet butikken.

I mange år var jo Stensås selve samlingspunktet der man til og med hadde mulighet for å få ringt fra en telefonkiosk. Og fremdeles er det slik at mange av oss synes det er stas å gå bort hit for å nyte en is på trappen etter sommerferien for å slå av en prat med dere som jobber her og for å treffe igjen venner og naboer etter ferien.

Når man handler her, kan turen etter en liter melk faktisk ta en drøy time – for man treffer alltid kjentfolk, og det å ha en slik samlingsplass er ikke noen selvfølge i et nabolag lenger.

Din plan om å jobbe i butikken et halvtårstid for rundt femti år siden gikk ikke som du forventet. Du ble værende her, og det er vi alle sammen veldig glade for. Som du ser er vi mange som verdsetter deg høyt – og enda flere ville det vært hvis det ikke var juleferie og mange hytteeiere her på Røa.

Nå unner vi deg litt latere dager på Toten – selv om vi antar at du vil være i full sving med andre ting i mange, mange år ennå. Og vi ønsker dere alle lykke til videre – tusen takk for mange flotte år!»

PS! Joker stenger ikke dørene for godt selv om Stensås har gitt seg. Butikken er fortsatt åpen!

LES OGSÅ:
Usikker fremtid for lokalbutikken

Les også:

Planlegger 167 boliger her

– Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse