Kan bli 11'er-bane på Huseby likevel

TO ÅR SIDEN: Trener Geir Nordby og Terje Sand hadde fremdeles et lite håp om at politikerne i rådhuset og i regjeringen ville ta affære.

Idrettsrepresentant Terje Sand har, sammen med en samlet bydel, i mange år kjempet for å få på plass en fullverdig fotballbane bak FO-bygget. Alle parter utenom Staten, ved Skifte Eiendom/Forsvarsbygg, mente det måtte til som en fullverdig erstatning for ambassadetomten. Nå kan han ha funnet løsningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2016 kl 19:40

Akersposten
Akersposten Media

HUSEBY: – Overkommandoen AS skal bygge ut foran FO-bygget. Det er en stor boligmasse som er planlagt på dagens parkeringsplass foran FO-bygget. Prosjektet er under politisk behandling. Jeg møtte i "åpen halvtime" under gårsdagens møte i bydelens byutvikling-,miljø- og samferdselskomité.

– Der la jeg frem et forslag om at bydelen burde sette som en betingelse, at Overkommandoen må utvide sitt grøntregnskap i forbindelse med utbyggingen – og integrere en 11 bane med undervarme og lys i sitt investeringsforslag, sier Sand.

Lot seg ikke rikke

I mellomtiden har den sterkt kritiserte "ballbingen"/syverbanen kommet på plass. Til tross for at alt fra idrettslag, skoler, velforeninger og hele bydelsutvalget mente at en fullverdig fotballbane lå inne i kompensasjonsbetingelsene for ambassadetomten, lot ikke Skifte Eiendom/Forsvarsbygg seg rikke.

Se bildet større

KJEMPET: Tidligere BU-leder Elin Horn Galtung kjempet i mange år for fullverdig fotballbane. Foto: Vidar Bakken

Tidligere leder av bydelsutvalget, Elin Horn Galtung, kjempet hardt i årevis for en fullverdig bane. Hun var blant dem som var svært skuffet over sine egne i regjeringsapparatet, etter at bydelsutvalget hadde støttet reguleringen av ambassadetomten. Hun trodde kompensasjonsbetingelsene i bystyrets vedtak sikret en fullverdig bane.

Ny og mer åpen forhandlingspartner

– Det ble som vi spådde. Den brukes bare av garden og har ingen funksjon for lokalmiljøet. Garden har heller ikke ressurser til å drifte banen. Derimot har Overkommandoen AS hele veien vist god vilje til å være en flott nabo i bydelen. De har også tidligere kommet med forslag til løsning, for å få på plass en fullverdig bane. Nå har vi muligheten, sier Sand.

Torsdag kveld kom det en gladmelding.

– Alle politikerne fra alle partier har samlet seg om et felles vedtak. De har bedt om en full 11'er-bane i forbindelse med grøntregnskapet knyttet til byggeprosjektet. Det betyr nye muligheter med en ny og mer åpen forhandlingspartner. Nå er vi endelig kvitt staten som motpart, sier Sand, som understreker at det fremdeles er en lang vei å gå.

Se bildet større

IKKE BRUKT LOKALT: Bare Garden benytter den nye syverbanen. Foto: Fredrik Eckhoff

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!
Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse